Mackay ber om unnskyldning for rasistiske tekstmeldinger

Undersøkte 10 000 private meldinger.

SORRY: Tidligere Cardiff-sjef Malky Mackay sier unnskyld for tekstmeldingene som later til å ha kostet ham managerjobben i Crystal Palace. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
SORRY: Tidligere Cardiff-sjef Malky Mackay sier unnskyld for tekstmeldingene som later til å ha kostet ham managerjobben i Crystal Palace. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere Cardiff-sjef Malky Mackay sier unnskyld for tekstmeldingene som later til å ha kostet ham managerjobben i Crystal Palace.

Ole Gunnar Solskjærs forgjenger i den walisiske mesterskapsklubben er i hardt vær etter at tekstmeldinger med rasistisk, homofobisk og kjønnsdiskriminerende innhold ble offentliggjort i Daily Mail torsdag.

Mackay var favoritt til å få jobben som manager i Crystal Palace, men tekstmeldingene, som ble sendt til Det engelske fotballforbundet (FA) av Cardiff, torpederte sjansene.

Torsdag kveld sendte Mackay ut en pressemelding via LMA, foreningen for managere i britisk fotball.

- I en undersøkelse tidlig i 2014 ble det, blant 10.000 private tekstmeldinger, funnet et par korte som var svært beklagelige. Disse ble sendt på et tidspunkt der Malky var under sterkt press, og han lettet på trykket med noen flåsete meldinger. Likevel mener Malky at han burde oppført seg bedre ved disse tilfellene, heter det i pressemeldingen.

Meldingene ble sendt til Iain Moody, daværende utviklingssjef i Cardiff. Etter at han fikk sparken, ble han utnevnt til sportssjef i Crystal Palace.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer