Macpherson og Beckham sjarmerer Fifa-pampene

I morgen blir to VM-sluttspill delt ut.

STOLE PÅ FIFA-FOLKET: David Beckham er visepresident for Englands VM-søknad, og LA Galaxy-spilleren har stor tro på at mesterskapet går til balløya. Foto: AP/Anthony Devlin/PA
STOLE PÅ FIFA-FOLKET: David Beckham er visepresident for Englands VM-søknad, og LA Galaxy-spilleren har stor tro på at mesterskapet går til balløya. Foto: AP/Anthony Devlin/PAVis mer

(Dagbladet): I morgen kl. 16 leser Fifa-president Sepp Blatter opp avgjørelsen i Sveits.

Hvem får Fotball-VM i 2018, og hvem får Fotball-VM i 2022?

I dag presenterer nasjonene som ønsker 2022-VM sine søknader, og da spares det ikke på nasjonenes kjendiser.

Kenguru og krokodille Australia håper på VM i 2022 og lot tidligere supermodell Elle Macpherson (47) og Hollywood-skuespiller Hugh Jackman (42) stå for sjarmoffensiven i en halv time foran de 22 FIFA-delegatene som sitter med hver sin stemme.

Macpherson med tilnavnet «The Body» frontet blant annet en tegnefilm der en kenguru stakk av med VM-pokalen, bare for å bli stoppet av av Crocodile-Dundee.

FRONTFIGUR: Elle Macpherson prøver å hjelpe Australia med Fotball-VM om 12 år. Her ankommer hun Fifa-hovedkvarteret i Zürich. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
FRONTFIGUR: Elle Macpherson prøver å hjelpe Australia med Fotball-VM om 12 år. Her ankommer hun Fifa-hovedkvarteret i Zürich. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

Australia mener et VM i landet vil få turbofart på fotballen i hele Asia, ikke bare i Oceania.

Seinere i dag legger de andre 2022-landene fram søknader. Fem land er i sluttrunden, ved siden av Australia er også USA, Sør-Korea, Qatar og Japan lystne på et sluttspill.

Beckham og England VM i 2018 kan ende opp i England, det blir i så fall første VM-sluttspill i fotballens vugge siden 1966. De andre søkerne er Russland, Belgia/Nederland og Spania/Portugal.

England stiller mannsterke når stemmene avlegges, med en 30-mannstropp som inkluderer David Beckham, prins William og statsminister Colin Cameron. Beckham tror ikke avsløringene om korrupsjon, vist fram i BBC-programmet «Panorama» rammer den britiske søknadens sjanser.

- Jeg tror vi kan stole på alle stemmegiverne. Dette er fotballfolk, og jeg tror de vil ha et VM i det beste landet, det som evner å arrangerer verdens største sportsbegivenehet, sier Beckham.

Portugal og Spania skulle stilt med en av verdens største fotballkjendiser, Cristiano Ronaldo. Men Real-stjernen er ankelskadd og blir i Madrid.

Putin blir hjemme Russlands statsminister Vladimir Putin møter heller ikke, men han lar heller visestatsminister Igor Sjuvalov ta jobben.

- Jeg skulle gjerne reist dit selv, men under disse forholdene har jeg bestemt meg for ikke å reise. Dermed kan en beslutning tas uten noen form for press utenifra, sier Putin.

Fifa har lagt ut fyldige presentasjoner av søkerlandene for både 2018 og 2022.

Bookmakerne rangerer Russland som favoritt til 2018-VM, foran England. VM fire år etter går mest sannsynlig i Qatar eller i USA, mener de som tar i mot veddemål.

STØTTER QATAR: Tidligere superstjerne Zinedine Zidane velger å støtte Qatars søknad i 2022. Foto: AP/Anja Niedringhaus
STØTTER QATAR: Tidligere superstjerne Zinedine Zidane velger å støtte Qatars søknad i 2022. Foto: AP/Anja Niedringhaus Vis mer