Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Madcon må skrive ny låt til fotballjentene om dette skal bli bra - «Please worry 'bout everything»

Roger Finjords Norge var langt nede da Rio-OL glapp for en måned siden. Fotballjentene har ikke klart å reise seg.

MATCHVINNER: Ada Hegerberg scoret kampens eneste mål da Norge vant mot Israel. 

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MATCHVINNER: Ada Hegerberg scoret kampens eneste mål da Norge vant mot Israel. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EM-kvalifisering kvinner - Israel-Norge 0-1 (0-1)

«DON'T WORRY 'BOUT a thing» sang Madcon over høytaleranlegget da fotballjentene gikk til pause med 1-0 borte mot Israel. Hadde det enda vært så vel for landslagstrener Roger Finjord. For ledelsen Ada Hegerberg hadde skaffet oss til tross, Norge så mest ut som de gjorde i Rotterdam for fire uker siden.

Veldig skuffet.

OG DET GÅR ikke. Ikke når det er snakk om EM-kvalifisering. Og i hvert fall ikke når det er snakk om EM-kvalifisering borte mot Østerrike. Som er laget som venter Norge på søndag.

Og som slår oss om ikke Norges spill hever seg på alle områder.

SKJØNT, DET ER vanskelig å kritisere Norges defensiv i denne kampen. Rett og slett fordi Israel ikke hadde noen offensiv. De var en ikke-motstander mot et hanglende norsk lag. Etter pause var de knapt over midten. Det var derfor denne seieren var så enkel. Og jeg vet ikke hvorfor det var sånn, jeg registrerer bare at fotballjentene var slurvete i det meste og ikke leverte etter planen.

- Vi hadde ballen i 90 minutter, men vi klarte ikke å gjøre noe med den, sier landslagstrener Roger Finjord.

- Til det var vi alt for upresise.

OG DET HANDLER ikke om at to av våre tre beste angrepsvåpen, Isabell Herlovsen og Caroline Graham Hansen ikke var der på grunn av forfall. Det handler utelukkende om det som ble unnskyldt under Canada-VM i fjor sommer, men til en stor grad avslørt da Norge misset også den andre OL-sjansen i Nederland i forrige måned. Laget har per dato ikke nok kvaliteter til å være konkurransedyktig mot de aller beste.

Vi vinner enkelt mot lettvektere som Kazakhstan (4-0), Wales (4-0) og Israel.

Men mot mer kvalifisert motstand blir det tyngre..

GREIT AT ISRAEL lå lavt og gjorde det tragngt og vanskelig. Det var forventet. Det var det Roger Finjord snakket mest om på forhånd. Men spill som avtalt da, sett fart på ballen, angrip kantene med fart og cross ballen inn foran mål.

Ikke prøv å presse alt gjennom midten.

OG ADA HEGERBERGS scoring etter 25 minutter viste veien og ikke minst hvordan Israel kunne brytes ned. Ingrid Moe Wold opp fra backen og ned langs sin høyrekant - måltyven Ada Hegerberg inne i boksen. Og det er ikke bare en god plan mot de svakste motstanderne, den typen fotball er alltid en god plan.

- Og det var også det som var planen, sier Rger Finjord. - Mot lag som ligger så lavt som Israel gjorde er det alltid en god plan. Men selv om det var mye som ikke stemte og vi må løfte oss flere hakk når vi møter Østerrike - vi vant kampen.

- Og det er det viktigste.

- Jeg tar alle seirer vi kan få

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!