Made in Hong Kong

HONGKONG (Dagbladet): Hongkong-Norge 1-2. - Jeg har vært ydmyk i forhold til landslagsuttak i hele min karriere. Jeg har ikke sagt noe sjøl om jeg enkelte ganger har følt at jeg burde fått en sjanse. Men nå er det min tur.

Jeg blir forbannet hvis jeg vrakes neste gang, sier Tommy Svindal Larsen (27) til Dagbladet.

For ti år siden skrev Dagbladet at Tommy Svindal Larsen var guds gave til fotballen. Siden det har vi ventet på åpenbaringen. For gutten som ble mann gjennom 99 aldersbestemte landskamper, men bare sju på det A-nivået han ønsker å være, har slitt.

Inntil han i uka som gikk ble made in Hongkong.

- Hva Tommy kan med ballen, har vi visst hele tida, sier Nils Johan Semb. - Det han har vist her borte er en dimensjon til. Og jeg er imponert over hvordan han sto opp og tok tak i duellspillet i denne fysisk tøffe kampen mot Hongkong.

- Kanskje blir Tommy den landslagspilleren vi har ventet på.

Duellspiller

- Der ser du - jeg har alltid blitt oppfattet som spilleren, sier Tommy Svindal Larsen til Dagbladet.

- Når folk ser på meg, og ikke minst dere i media, så ser dere etter de tekniske tingene og den åpnende pasningen. Men sjøl mener jeg at jeg alltid har vært en type som vinner dueller og vinner ballen.

- Fordi en av mine sterkeste sider er å lese spillet.

Her i Hongkong fikk Tommy Svindal Larsen spille på den sentrale midtbaneplassen han alltid har ønsket.

- Jeg ba om det, sier han. - Jeg vet nemlig at jeg har kvaliteter til å klare den rollen. Og etter endelig å ha fått tillitt så føler jeg sjøl at jeg tok vare på den sjansen jeg fikk.

- Det landslaget gjorde i fjor - og det var ymse - forteller meg at jeg har muligheter.

Skader har ødelagt

Tommy Svindal Larsen sier bestemt at han ikke ble ødelagt av det massive skrytet han fikk som guttunge i Start.

- Det dere skrev om guds gave og sånt var ikke mer enn hyggelig lesning for meg. Jeg tok det aldri inn over meg. Men det som har holdt meg igjen er skader. I tillegg har jeg spilt alt for mye uten å være ett hundre prosent.

Det siste året har Tommy Svindal Larsen vært skadefri. Og der ligger forklaringen.

- Egentlig er det litt bittert å tenke på at jeg måtte bli hele 27 år før jeg fikk vist hva jeg kan. Jeg har jo hele tida visst at jeg har potensial. Men jeg har aldri gitt opp og det er det som er min styrke.

- Jeg vet jeg skal videre, sier Tommy Svindal Larsen.

Utfordrer proffene

Og Nils Johan Semb ønsker å ha Stabæk-spilleren med på lasset.

- Tommy leverte en meget god søknad inn mot de neste troppene, sier landslagstreneren. - Det skal bli spennende å følge ham videre.

Frode Johnsen ga Norge 1- 0 da han trodde målsjansen hadde gått fra ham. Thorstein Helstad slo inn det andre da han endelig kom seg i scoringsposisjon. Og dermed var de der igjen - Norges nye målscorere. Med enda et varsko til de etablerte proffene.

- De trøkker på bakfra, og det er bra. Konkurransen for de etablerte spillerne blir tøffere nå, sier Nils Johan Semb.

OVERBEVISTE: Landslagskaptein for Norge, Tommy Svindal Larsen, har gjort jobben sin til meget pluss i Hongkong. Han regner med å være i A-troppen til treningskampen mot Nord-Irland.