Made in Telemark

"Guds gave til fotballen" gir raust tilbake til alle som skjønner hvorfor Odd er årets overraskelse.

LOKALE GUTTER:  Ikke noe norsk topplag har løftet fram lokale gutter som Odd Ballklubb. Det gjør "Telemark-modellen" spennende for hele fotball-Norge. FOTO: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.
LOKALE GUTTER: Ikke noe norsk topplag har løftet fram lokale gutter som Odd Ballklubb. Det gjør "Telemark-modellen" spennende for hele fotball-Norge. FOTO: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OM Odd Ballklubb står igjen som norgesmestere søndag, er det mer enn en liten lokal overraskelse. Det eventuelle NM-gullet vil også sette en standard for de etternølerne i fotball-Norge som ennå ikke har skjønt at denne Telemarksklubben har knekket noen koder når det gjelder spillerutvikling.

For bare bronsemedaljen i Tippeligaen og selve finaleplassen burde være mer enn nok til å titte nærmere på hvorfor et lag som startet sesongen med 12 lokale gutter i A-stallen, står igjen som den største positive nyheten i norsk klubbfotball.

I GÅR foreleste juniortrener Tommy Svindal Larsen og resten av det store teamet bak satsingen på det årlige topptrenerseminaret på Ullevaal, og ga et spennende innblikk i tankegangen som på bare på noen år har gjort Odd til den største leverandøren av unge landslagsspillere:

- Det dreier seg mye om helhet. Bare det å se den enkelte spiller og være til stede for ham så mye som mulig, sa Svindal Larsen til meg etterpå.

For drøyt tjue år siden var han selv Norges desidert største talent. "Guds gave til fotballen" kalte jeg dengang Tommy i Dagbladet etter en av flere magiske kamper for Start; maken til naturlig ballkontroll hadde det hjemlige publikummet knapt sett. Men på tross av en etter hvert fin karriere i Bundesligaen, føler Tommy fortsatt at han kunne utviklet talentet sitt både bedre og raskere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer