Madrid sto på hodet da VM-heltene paraderte gatene

Noen som sa de manglet støtte i folket? Se bildene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det er blitt hevdet at det spanske landslaget mangler støtte fra sitt eget folk.

Slike påstander er blitt gjort til skamme i løpet av de siste ukene, og de nybakte verdensmesterne ble mottatt som helter da de i kveld paraderte gjennom Madrids gater i åpen buss.

Flere hundre tusen mennesker hadde møtt fram langs den åtte kilometer lange ruten, og «campeones»-rop runget gjennom det gulrøde folkehavet mens spillerne vinket og viste fram trofeet.

For drøye to år siden, før Spania vant EM, skrev Dagbladet en artikkel med tittelen «landslaget som er verst når det gjelder».

Den gang var en fjerdeplass i VM og seier i EM på hjemmebane i 1964 alt de hadde å slå i bordet med, og mangeårig Spania-proff Dan Eggen fortalte at spanjoler generelt ikke hadde den samme lidenskapen til landslaget som flere andre nasjoner.

- Spanias landslag er ikke så høyt verdsatt. De fleste holder med lag som Barcelona og Real Madrid utenom den lokale klubben. Under EM og VM slutter mange seg til, men ikke på samme måte som i andre land. Baskerland er ekstremt, der håper de at Spania ikke gjør det bra. Men også i Katalonia gjelder en holdning om at landslaget kan seile sin egen sjø, sa han.

Nå har nok stemningen snudd, i hvert fall i Madrid.

Også kong Juan Carlos og statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero benyttet anledningen til å sole seg i glansen av VM-vinnerne.

— Takk til dere, mestere, fra hele Spania. Dette er en velfortjent seier for et eksepsjonelt lag som har gledet alle spanjoler. Dere har ført Spania sammen, gjort drømmene våre til virkelighet og styrket Spanias navn i hele verden, sa kongen etter å ha takket hver og en personlig.

- Jeg gratulerer de 23 spillerne av hele mitt hjerte, men bak dem hadde de støtten fra en samlet nasjon. De vant dette trofeet, men det tilhører alle spanjoler og også de tidligere generasjonene som forgjeves har forsøkt å vinne det. De vant fordi de var best, fordi de spilte som et lag og fordi de spilte fair, sa statsministeren ifølge AFP.

Han mottok også en landslagsdrakt signert av samtlige spillere.

- Takk for velkomsten. Jeg er veldig stolt av å være en del av dette laget, og dette lille trofeet er for alle sammen, sier finalens store spiller, Andres Iniesta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer