Mads Hansen ble svensk mester med Brynäs

For første gang.

VANT SM-GULL: Mads Hansen og Brynäs er svenske ishockeymestere etter 2-0 i den sjette finalekampen mot Skellefteå. Foto: AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI
VANT SM-GULL: Mads Hansen og Brynäs er svenske ishockeymestere etter 2-0 i den sjette finalekampen mot Skellefteå. Foto: AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med 2-0 i den sjette finalekampen mot Skellefteå er Brynäs med Mads Hansen på laget svenske ishockeymestere.

Gävle-laget vant 4-2 i kamper. Jakob Silfverberg og Ryan Gunderson scoret målene i torsdagens kamp. Johan Larsson og Calle Järnkrok hadde assist på begge målene.

Mads Hansen, som startet karrieren i Manglerud Star, tok sitt første SM-gull i en alder av 33 år. Brynäs tok sin SM-tittel nummer 13. Bare Djurgården har flere med sine 16. Deretter følger Färjestad og Göta med ni og Hammarby med åtte. AIK og Södertälje står med sju hver, mens HV71 og Leksand har fire.

På vei mot tittelen slo Brynäs først Frölunda i kvartfinalen med 4-2. I semifinalen ble Färjestad slått 4-1. Den 13. SM-triumfen kom samme år som Gävle-laget fyller 100 år.

Silfverberg viste veien mot gullet med sitt 1-0-mål etter drøyt halve kampen. Skellefteå hadde hatt det meste av spillet, men Niklas Svedberg var tilbake i Brynäs-målet og storspilte foran hjemmepublikummet i Gävle. Flere utvisninger hos Skellefteå åpnet for at Brynäs kunne ta seg inn i kampen.

Med et uventet, hardt og velplassert skudd 13.50 inn i andre periode overrumplet Silfverberg bortelagets keeper Joacim Eriksson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer