Mads Kaggestad raser etter Fuentes-dommen

- Spania bør utestenges fra internasjonale mesterskap.

DOPINGLEGEN: Eufemiano Fuentes fikk en svært mild straff da rettssaken mot ham ble avsluttet tirsdag. Foto: Javier Lizon / EPA / NTB Scanpix
DOPINGLEGEN: Eufemiano Fuentes fikk en svært mild straff da rettssaken mot ham ble avsluttet tirsdag. Foto: Javier Lizon / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag falt dommen i den såkalte Fuentes-saken i Spania mot den selverklærte dopinglegen Eufemiano Fuentes (57).

Legen ble dømt til ett års betinget fengsel for å satt folkehelsen i fare, ved å hjelpe idrettsutøvere med å dope seg. I tillegg er han fradømt retten til å være idrettslege de neste fire åra.

Han kan fortsette å praktisere medisin.

Da det ble utført en razzia mot Fuentes i 2006, ble det ifølge BBC funnet 200 poser med blod og plasma. Dommeren i rettssaken bestemte i dag at dette blodet skal destrueres, framfor å leveres til det internasjonale dopingbyrået (WADA).

Det får tidligere proffsyklist Mads Kaggestad til å rase.

- En skandale! Det viser at spanske myndigheter ikke vil rydde opp. Nå bør Spania utestenges fra internasjonale mesterskap, sier Kaggestad til Dagbladet.

- Mener du da i alle idretter?

- Ja, jeg synes at de viser en skremmende holdning, og jeg skjønner ikke motivet. Hvorfor er de ikke interesserte i å finne ut av hvem som doper seg?

- Styrker spekulasjoner De siste åra har det spanske fotballandslaget dominert ved å vinne to EM- og ett VM-gull. I tillegg har Rafael Nadal (26) vært en av de dominante tennisspillerne. Kaggestad mener tirsdagens dom kaster skygger over prestasjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer