PÅ JAKT: Mads Østberg fortsetter med Torstein Eriksen i kartleserstolen i Rally Spania, men østfoldingens nye permanente makker blir klar først etter sesongen.


Foto: Micke Fransson / NTB scanpix
PÅ JAKT: Mads Østberg fortsetter med Torstein Eriksen i kartleserstolen i Rally Spania, men østfoldingens nye permanente makker blir klar først etter sesongen. Foto: Micke Fransson / NTB scanpixVis mer

Rally:

Mads Østberg fortsetter jakten på ny kartleser

Før neste sesong.

Mads Østberg fortsetter med Torstein Eriksen i kartleserstolen i Rally Spania, men østfoldingens nye permanente makker blir klar først etter sesongen.

Østberg skilte tidligere i år lag med kartleserveteranen Ola Fløene. Under Rally Finland i slutten av juli fikk Torstein Eriksen sjansen i passasjersetet, og i VM-runden i Spania kommende helg fortsetter samarbeidet.

Østberg opplyser likevel at det ikke er avgjort hvem som får jobben som kartleser i den neste VM-runden i Wales. Prosessen med å vurdere hvem som får jobben som noteleser på fast basis i 2018 fortsetter.

– Den beslutningen tar vi ikke før denne sesongen er over. Det har vært en interessant prosess å vurdere tre forskjellige kartlesere mot hverandre. Jeg kan si så mye som at alle tre har vist seg å være svært dyktige, men det er bare plass til en av dem i bilen neste år, sier Østberg.

Blandet underlag

Som oppkjøring til VM-runden i Spania deltok Østberg i årets siste hjemlige NM-runde, Rally Hedemarken. Der hadde han med seg Emil Axelsson som kartleser.

Kommende helgs runde i Catalunya er den eneste i VM-sirkuset som kjøres både på grus og asfalt.

– Der er et unikt løp fordi vi skal kjøre både på løst og fast underlag, og det byr på utfordringer, både kjøremessig og teknisk. Jeg har en bra startposisjon fredag og vil forsøke å utnytte det til min fordel, før vi går over til de rene asfaltprøvene lørdag og søndag, sier Østberg.

– Grusveiene er tekniske og middels raske og passer meg bra. Asfaltveiene er raske og nesten som «stuegulv». Det er det nærmeste vi kommer asfaltracing i rally-VM, tilføyer han.

15.-plass i VM

Østfoldingen valgte å stå over den forrige VM-runden i Tyskland som følge av problemer med bilen. Så langt har Østberg kun vært på start i fem av de ti VM-rundene som er avviklet i 2017. Nordmannen ligger på 15.-plass i VM-sammendraget.

Rally Catalunya innledes med seks fartsprøver på til sammen 115 km fredag. Lørdag er underlaget kun asfalt, og sju fartsprøver på til sammen 122 kilometer skal tilbakelegges. Søndagens avslutning byr på seks prøver på totalt 75 kilometer.

(NTB)