I VM-RUTE: Mads Østberg ladet opp til Rally Finland ved å delta i Rally Estland. Det endte i seier for østfoldingen. Foto: Morten Holm / Scanpix
I VM-RUTE: Mads Østberg ladet opp til Rally Finland ved å delta i Rally Estland. Det endte i seier for østfoldingen. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Mads Østberg vant Rally Estland

I rute før VM-rallyet i Finland.

Mads Østberg vant Rally Estland i suveren stil lørdag.

Mads Østberg med Jonas Andersson som kartleser vant med nesten halvt minutt foran Thierry Neuville. Østberg bruker rallyet som test foran Rally Finland senere i sommer.

Det ble en optimal testhelg for duoen, og for Østberg var det viktig å kjøre på seg selvtillit og sjekke hvordan ryggen responderte på påkjenningen av et løp. Østberg kjørte av veien i Tsjekkia i forrige, men det gikk over all forventning.

- Det har vært en optimal helg på alle måter. På store hopp har jeg merket det på ryggen, men ikke mer enn at det har gått fort over slik at jeg har ikke kviet meg, noe som er veldig viktig. Med litt hvile foran Finland tror jeg ikke jeg skal merke noe til det, sa Østberg.

Han har dessuten fått testet ut et nytt oppsett på bilen. På rallyets første dag testet de det første gang og var storfornøyde. Da de lørdag formiddag byttet tilbake, merket de godt at det gikk saktere.

- Vi har funnet nye ting på bilen som gjør at den går fortere og som er kjempeviktig foran Rally Finland. At vi vinner ni av tolv spesialprøver og kjører i mål nesten et halvt minutt foran en rask fører som Neuville, er veldig gode tegn, sa en fornøyd Østberg.

Rally Finland er høstsesongens første VM-runde og går fra 2.-4. august.

(NTB)