Madsen spilleklar for Vålerenga

Kan debutere mot Stabæk til helgen.

KLARERT FOR SPILL: Vålerenga og Sandefjord har kommet til enighet om en overgang for Birger Madsen med umiddelbar virkning. Dermed kan Madsen trene med sin nye arbeidsgiver allerede i morgen.Foto: Trond Reidar Teigen  / SCANPIX
KLARERT FOR SPILL: Vålerenga og Sandefjord har kommet til enighet om en overgang for Birger Madsen med umiddelbar virkning. Dermed kan Madsen trene med sin nye arbeidsgiver allerede i morgen.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): I går kveld ble det kjent at Sandefjords midtstopper Birger Madsen blir Vålerenga-spiller fra og med 1. januar 2010, men med tanke på skadesituasjonen i osloklubbens bakre rekker, haster det med å få på plass en erstatter for skadde André Muri og en operasjonstrengende Erik Hagen.

Derfor har Vålerenga forhandlet med Sandefjord om å frigi 27-åringen allerede nå, og i ettermiddag kom klubbene til enighet om en umiddelbar overgang, melder vif-fotball.no.

Det betyr at Madsen kan melde seg til tjeneste allerede på morgendagens VIF-trening, og han er klarert for spill til søndagens møte med Stabæk i Tippeligaen.

- Dette er en spiller vi har sett på lenge og som vi også ønsket å hente i fjor. Vi er veldig fornøyde med å bli enige med Sandefjord Fotball og spilleren selv, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

Vålerenga er inne i en tung periode i serien med seks strake tap og 3-14 i målforskjell på de seks siste kampene. Dermed har behovet værtskrikende etter å finne en makker til innleide Andreas Nordvik, som siden låneovergangen fra Rosenborg har spilt sammen med en ikke alt for komfortabel Martin Andresen mot Strømsgodset, backen Jarl André Storbæk i cupkampen mot Tromsø og en hofteplaget Erik Hagen mot Lillestrøm. Det får han nå i Birger Madsen.

Madsen er fra Oslo, men har spilt de fire siste sesongene i Sandefjord. Han har en fortid i osloklubbene Skeid, Manglerud/Star og Nordstrand.

- Birger er Oslo-gutt og det er en fordel for oss. Han er en rask midtstopper og ikke så gammel i forhold til andre som spiller fast i den posisjonen i eliteserien. Han er duellsterk og vi er veldig glad for at han har valgt oss som sitt neste stoppested, sa spillende manager Martin Andresen til vif-fotball.no mandag.