SPARKET: Johan Bruyneel (nummer to fra høyre) har fått sparken fra sitt nåværende lag Radioshack Nissan Trek. Foto: REUTERS/Thierry Roge
SPARKET: Johan Bruyneel (nummer to fra høyre) har fått sparken fra sitt nåværende lag Radioshack Nissan Trek. Foto: REUTERS/Thierry RogeVis mer

«Mafiasjefen» Bruyneel har fått sparken

Presset ble for stort på hans nåværende lag etter doping-avsløringene.

(Dagbladet): Johan Bruyneel har fått sparken i laget han er sportsdirektør Radhioshack Nissan Trek. Det bekrefter laget i en pressemelding.

- Avgangen hans er nødvendig for at laget skal kunne være samlet under rolige omgivelser, skriver laget i pressemeldingen som du kan se i sin helhet nederst i saken.

Bruyneel var sporsdirektøren til Lance Armstrong i amerikanerens syv Tour de France-triumfer, og i USADA-rapporten som ble frigitt onsdag kveld omtales han også som hjernen bak det USADA omtaler som «det mest sofistikerte, det mest profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet sportsverdenen har sett».

- Han er i mine øyne en skurk. En mafiasjef. En tilrettelegger for alt det som kommer frem. Han har brakt sporten i vanry. Jeg håper styret i sykkellaget han er en del av avskjediger ham så raskt som mulig, sa sykkelekspert Mads Kaggestad til Dagbladet i går.

I dag kommer altså meldingen om at Kaggestad får ønsket sitt innfridd.

Wurt skriver at presset på laget ble så stort etter avsløringene og at personer i ledelsen har bekrefter overfor dem at Bruyneel har fått sparken.

Tidligere i dag sa Fabian Cancellara, fire ganger verdensmester i tempo, at han kunne komme til å forlate RadioShack-laget etter avsløringene rundt Lance Armstrong og Bruyneel.

- Bruyneel er nevnt 129 ganger i den rapporten som er laget i forbindelse med Armstrong-saken. Han er sterkt involvert i denne saken, og jeg vet ikke om jeg kan jobbe mer med ham. Vi får se hva som skjer videre, sa Cancellara