- Mafiatakter!

REUTLINGEN (Dagbladet): Norge- Italia 1- 1. Før kampen i går kalte landslagsspissen Ragnhild Gulbrandsen (24) de italienske fotballjentene rotter. Og det gjentok hun etter poengdelingen: - De er rotter. Jeg står for den karakteristikken. Og jeg tror de fleste av jentene på laget er enige, sier hun til Dagbladet.

I samfulle nitti minutter i går ble hun taklet og holdt igjen ureglementert av Carolina Moraces blå italienere.

- De drev med mafiatakter hele kampen igjennom. Keeper Brenzan sparket meg i hodet i første omgang, sier Gulbrandsen.

- Jeg fatter ikke at det går an å være så usportslig. Men italienerne har vært sånn bestandig, sier hun.

Da hun gikk av banen i går kveld, hadde hun en solid blåveis under det ene øyet.

- Én av forsvarsspillerne tok livtak på meg og brøt meg i bakken på en corner. Jeg lå vannrett i lufta da det skjedde, og burde hatt et soleklart straffespark. Men den tyske dommeren så ikke på situasjonene, bare på dem som tok cornerne eller dødballene, sier Ragnhild Gulbrandsen.

- Griselag

Hun tåler en støyt, og har aldri vært kjent for å sutre. Men etter kampen i går syntes hun det var på tide å si i fra ordentlig.

- Egentlig burde vi hatt straffe på hver eneste corner. Gårsdagens italienske mannskap var intet mindre enn et griselag. Foruten å bruke ulovlige midler, filmet italienerne hele tida. Anne (Tønnessen) fikk ufortjent gult kort etter at en motstander hadde tatt 15 kolbøtter. Slikt bør en dommer gjennomskue, sier Ragnhild Gulbrandsen.

De norske gulljentene var klar over motstanderens kynisme før kampen i går, og visste både at italienerne er eksperter på å stykke opp kampen og bruke tjuvtriks.

Opplegget var å komme rundt på kantene, og legge inn presise baller foran mål.

- Vinner likevel

Dette opplegget lyktes bare i perioder. Kantspillerne Dagny Mellgren og Linda Ørmen/Margunn Haugenes kom til endel innlegg, men foran mål krydde det av aggressive italienske forsvarsspillere som brukte alle midler.

- Selv om vi bare greide uavgjort i går, vinner vi pulja. Danmark er i framgang (vant 4- 3 over Frankrike i går), men skal få svi i den siste puljekampen søndag, sier en offensiv Ragnhild Gulbrandsen til Dagbladet.

0- 1-målet ved Rita Guarino var et slag i ansiktet for gulljentene. USA-proff Dagny Mellgren sørget for utligning umiddelbart, og burde avgjort kampen i andre omgang.

- Målet var et kanonskudd, etter et veldig bra tilbakespill av Ragnhild (Gulbrandsen). Utover i kampen ble vi for upresise. Italienerne fikk oss ut av rytmen, og gjorde at vi ikke lyktes helt i går, sier Dagny Mellgren etter sitt 19. landskampmål.

Landslagstrener Åge Steen syntes 1- 1 var et greit resultat.

Det var også en grei innsats. Etter en dårlig start, spilte vi oss opp i andre omgang, sier landslagstreneren - som heller ikke var fornøyd med det italienske spillet.

- Kampen ble akkurat like ille som jeg hadde regnet med, sier Åge Steen til Dagbladet.

HOLDT I SJAKK: Ragnhild Gulbrandsen ble kraftig provosert av ufine italienere i går. Trøyeholding var en av de snilleste triksene spissen ble utsatt for.