GOD INNSATS:  Kurt Maflin imponerte i verdensmesterskapet i snooker mot tittelforsvarer Mark Selby, men måtte til slutt gi tapt 9-10 i en høydramatisk kamp. Foto: NTB Scanpix
GOD INNSATS: Kurt Maflin imponerte i verdensmesterskapet i snooker mot tittelforsvarer Mark Selby, men måtte til slutt gi tapt 9-10 i en høydramatisk kamp. Foto: NTB ScanpixVis mer

Maflin tapte mot den regjerende verdensmesteren i snooker-VM

Kurt Maflin imponerte likevel.

Kurt Maflin imponerte i verdensmesterskapet i snooker mot tittelforsvarer Mark Selby, men måtte til slutt gi tapt 9-10 i en høydramatisk kamp.

31-åringen ble trukket mot en av favorittene til å vinne hele VM, verdensener, tittelforsvarer og førsteseedede Selby. Det startet tungt for den norsk-engelske snookerspilleren. Etter 12 partier lå Maflin under 4-8, men så snudde det.

Oslo-mannen vant fem strake partier og satte nervene til Selby i høyspenn. Maflin trengte kun én partiseier til for å stikke av med seieren i den første VM-kampen sin.

De siste partiene var preget av mange store feil. Man kunne se at Maflin og Selby, som er barndomskamerater, var tydelig nervøse. I det 18. partiet ledet Maflin 33-10, men misset. Etter en stillingskrig gikk til slutt engelskmannen Selby ut seirende. Det gikk til et 19. og avgjørende parti.

Partiet startet som en stillingskrig. Kulene lå vanskelig plassert, slik at det ikke var enkelt å spille seg fri. Selby tok likevel føringen, da Maflin et par ganger misset og lot engelskmannen få ta kommandoen. Maflin fikk muligheten til å spille seg inn igjen, men på nytt misset han og ga initiativet til Selby.

Det utnyttet han til gagns og knuste Norges representant i snooker-VM i siste parti. Han tok seg videre til åttedelsfinalen, mens nordmannen røk ut allerede i første runde.

Dermed ble det tap for Maflin, som ved å ta seg gjennom kvalifiseringen ble Norges første representant i hovedturneringen i snooker-VM. Han imponerte snookerpublikummet med offensivt spill og nesten et fullkomment comeback.

(NTB)