Ivana Knoll

Magasin med pikant tilbud

Ivana Knoll (26) nyter oppmerksomheten hun får under VM i Qatar.

Derfor dekker Dagbladet VM i Qatar

Når fotballkampen mellom Qatar og Ecuador sparkes i gang søndag ettermiddag, markerer det åpningen av et mesterskap som aldri skulle vært arrangert i ørkenlandet. Dette vet vi etter at brorparten av de 24 eldre mennene som tildelte Qatar mesterskapet så langt tilbake som i 2010, enten har vært fengslet eller suspendert i ulike sammenhenger for korrupsjon.

Qatar ble tildelt verdens største sportsarrangement etter omfattende korrupsjon.

Foto: Nina Hansen
Foto: Nina Hansen

I kjølvannet av denne skandaløse tildelingen har menneskerettighetsorganisasjoner og internasjonale medier som britiske The Guardian avdekket menneskerettighetsbrudd, utnytting av migrantarbeidere, dødsfall , løftebrudd og enda mer korrupsjon i Qatar.

Noen av våre lesere har tatt til orde for boikott av mesterskapet. At de ikke ønsker å se tv-sendingene fra Qatar, eller at en boikott er veien å gå. Dette er legitime synspunkter.

Det er også synspunktene til alle de som nå gleder seg til å se verdens beste fotballspillere konkurrere om tittelen verdens beste. Eller de som mener at omtalen av Qatars skyggesider både har bidratt til forbedring og vil fortsette å bidra til forbedring av forholdene for både kvinner, homofile, migrantarbeidere og andre minoriteter i landet.

Dagbladet tar mål av seg til å dekke alle sider av dette mesterskapet, slik vi har gjort grundig siden 2015.

For sju år siden var Dagbladet blant de aller første i verden som besøkte ofrene for byggeskandalene i Qatar. Vi reiste til familier i Nepal som hadde mistet sine fedre og ektemenn i arbeidsulykker og vi dokumenterte utnyttelsen av disse migrantarbeiderne på VM-anleggene vi nå skal se fotball fra.

Artikkelserien «Fotballskandalen» sjokkerte i Norge og førte blant annet til krav fra daværende fotballpresident Yngve Hallèn om at Qatar måtte miste mesterskapet om ting ikke endret seg.

Det er lite som tyder på at de endringene har kommet. Likevel har både Dagbladet og andres kritiske journalistikk lagt et enormt press på både qatarske myndigheter og det internasjonale fotballforbundet, FIFA.

Aldri før har et fotball-VM blitt utsatt for mer kritisk journalistikk enn nå. Og det skal vi i Dagbladet fortsette med gjennom hele mesterskapet.

Et fotball-VM er i seg selv et internasjonalt mega-arrangement. Vi kan ikke late som om det ikke finner sted, og vi kan ikke velge bort den sportslige siden av mesterskapet.

Dagbladet kommer til å dekke VM i Qatar på vanlig måte i alle Dagbladets flater og kanaler. Vi skal ha VM-studio på dbtv, live-service underveis i samtlige kamper, kampsaker, reaksjoner, ja, alt som vanligvis hører med til et fotball-VM.

Og så skal vi ha de andre fortellingene. Historien om hvordan Qatar har brukt uendelig mye penger på både å kjøpe seg dette mesterskapet, men også betydelig innflytelse i internasjonal fotball gjennom eierskap i Paris Saint-Germain og store sponsoravtaler med andre europeiske toppklubber.

Vi skal fortelle historiene til flere av de etterlatte og VM-ofrene, og vi skal stille de kritiske spørsmålene til FIFA på bakken i Qatar. Vi skal kort fortalt gi deg mer journalistikk av og rundt et VM i fotball enn vi noen gang har gjort.

Her kan du lese alle Dagbladets saker om Qatar-VM.

KJENT ANSIKT: Ivana Knoll er dama «alle» snakker om i Qatar. Foto: Robert Michael/dpa
KJENT ANSIKT: Ivana Knoll er dama «alle» snakker om i Qatar. Foto: Robert Michael/dpa Vis mer
Publisert

Alt om VM

  • Kroatia - Brasil, 16:00.

Den tysk-kroatiske modellen har blitt en av VMs store snakkiser, og så lenge Kroatia fortsatt er med i mesterskapet, vil nok Knoll fortsette å prege overskriftene.

Qatar er et muslimsk land, og de kulturelle normene er at du skal kle deg konservativt og dekke til skuldrer, armer og knær. Det har 26-åringen kort fortalt gitt blaffen i, og det er nettopp hennes lettkledde antrekk som har fått fotballfans verden over til å måpe.

Knoll, som i skrivende stund har 1,7 millioner følgere på Instagram, har tidligere uttalt at hun ble sjokkert da hun hørte om de strenge klesreglene i landet.

- Jeg tenkte: «Jeg har ikke engang klær til å dekke alt det der».

KRITISERES: Modellen Ivana Knoll stilles spørsmål ved i hjemlandet, de lurer på om hun ikke er så interessert i fotball. VIDEO: Instagram: Knolldoll Vis mer

Pikant tilbud

I et ferskt intervju med tyske Bild, forteller modellen at oppmerksomheten under VM har vært enorm, og nesten utelukkende positiv.

- Det har vært fantastisk. Ingen har fortalt meg at jeg må kle på meg. Alle vil ha et bilde med meg, til og med de lokale. Det var en negativ kommentar fra en qatarer på Twitter, men han ville mest sannsynlig bare ha oppmerksomhet, sier hun.

POPULÆR: Ivana Knoll (t.h) har blitt et kjent ansikt under VM i Qatar. Foto: Robert Michael/dpa
POPULÆR: Ivana Knoll (t.h) har blitt et kjent ansikt under VM i Qatar. Foto: Robert Michael/dpa Vis mer

Selv om hun på mange måter har blitt kjent for å vise mye hud, og ikke bry seg om normer og regler, er hun klar på at hun ikke ønsker å vise «alt».

Nylig kom et av verdens største magasiner med et tilbud.

- Playboy ga meg et tilbud, men jeg sa nei til en naken-shoot.

Har kjæreste

Helt siden VM sparket i gang, forteller hun at innboksen har eksplodert.

- Jeg får så mange meldinger. Det har blitt umulig å telle dem. Jeg får også veldig mange e-poster. Mange spør om jeg vil gifte meg med dem, sier den skamløse modellen, og avslører samtidig at hun har kjæreste, uten at hun ønsker å gå nærmere på akkurat det.

Om sirkus-Knoll fortsetter, gjenstår å se.

Fredag klokka 16:00 møter Kroatia sin hittil beste motstander, når Brasil står på motsatt banehalvdel i åttendedelsfinalen i VM.

Fotball-VM på Dagbladet TV

20 november - 18 desember

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer