Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magdalena helt dronning

Magdalena Forsberg gjorde resten av feltet til statister da hun feide inn til seier på søndagens verdenscupjaktstart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørndalen vant tross sju bom

Den svenske veteranen, som trolig er bedre enn noensinne, var strålende fornøyd etter sin 30. verdenscupseier. Med VM-løpene har hun 35 seirer.

Søndagens triumf var enda et skikkelig lyskespark til de ansvarlige for utdelingen av den svenske «Bragdprisen», som Per Elofsson i forrige uke fikk for sine to VM-gull i Lahtis.

Magdas to VM-gull og ene bronse samt åtte verdenscupseirer på rad var ikke nok til å overbevise juryen. Det har irritert både løperen og det svenske skiskyttermiljøet.

Større i 1997

- Hadde jeg vært «pojke», ville jeg sikkert fått den, sa Magda til NTB med glimt i øyet.

- Jeg burde faktisk hatt den prisen i 1997, for det jeg gjorde da var virkelig en bragd. Da ble det også to VM-gull og en bronse. Den prestasjonen, med tanke på ressursene jeg hadde da, var større enn det jeg gjorde i fjor, mener den suverene svenske skiskytteren.

Søndag vant hun med suverene 3.13 minutter til Olena Zubrilova på andreplass, etter 20 treff på like mange skudd. Tyske Uschi Disl spurtet til tredjeplass, 3.20 bak vinneren. Seiersmarginen er den største i en skiskytterjaktstart siden øvelsen ble innført.

- Skytingen min var bare fantastisk. Jeg hadde ikke ventet å treffe på alt i dag selv om lørdagens trening var like bra. Da kjørte jeg ti serier og traff på 50 skudd, så jeg følte meg derfor veldig trygg før start, sa Forsberg.

Norsk skytefiasko

Men Magda er likevel for rutinert til å legge for mye vekt på resultatet.

- Det er mange som ikke er i form nå, husk det er OL-sesong. Jeg vet jeg kommer til å være blant favorittene i OL, men det er jeg vant til. Det er bedre å gå fort og vite at ting stemmer enn ikke å gjøre det.

De norske jentene hadde et for vanskelig utgangspunkt til å være med i toppen. Liv Grete Poiree lå best an, men bommet fem ganger og ble best av de norske på 20. plass. Magda var drøyt fem minutter foran.

- Hun er himla god når hun får gå alene foran, det er ikke mange som takler det bedre enn henne. Men det gjør ingenting for meg at hun får et kjempepress på seg før OL, sa Liv Grete til NTB og smilte lurt, før hun tørt la til:

- Jeg sto da der og skjøt jeg også, men det gikk skeis. Jeg skjønte at det ikke var noe å hente da jeg bommet 3 ganger på første stående. Da tok jeg det med ro til mål.

Gunn Margit Andreassen endte på 23. plass etter bare to bomskudd, men går fortsatt for tregt til å blande seg i toppen. Gro Marit Kristiansen og Ann-Elen Skjelbreid pådro seg sju strafferunder og var deprimerende langt bak de beste.

Hele Norges coronakart