FIRE ÅR ETTER: Camilla Herrem var med å ta OL-gull for fire år siden i London. Samme år tok laget ett oppgjør med pressen. Herrem mener stuntet var viktig for laget. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / Bjørn Langsem / Dagbladet
FIRE ÅR ETTER: Camilla Herrem var med å ta OL-gull for fire år siden i London. Samme år tok laget ett oppgjør med pressen. Herrem mener stuntet var viktig for laget. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Mage-bildet som får Herrem til å le: - Brydde oss ikke om kritikken

Fire år etter stuntet.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Norge tok OL-gull i London for fire år siden - men på veien var det flere store hindre. Også utenfor banen opplevde håndballjentene at det var mye støy , og 7. august 2012 stilte laget opp til pressetreff med «NORGES LAGÅND» påmalt magene.

Camilla Herrem måtte le da Dagbladet viste henne det - ganske nøyaktig - fire år gamle fotografiet.

- Ha-ha. Det viste seg jo at det hjalp oss. Det var jo vi som sto igjen med gullmedaljen til slutt, sier Herrem til Dagbladet.

NORGES LAGÅND: De norske håndballjentene kom inn på pressekonferansen med bakstavene "Norges lagmoral" på magen i London i 2012. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NORGES LAGÅND: De norske håndballjentene kom inn på pressekonferansen med bakstavene "Norges lagmoral" på magen i London i 2012. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Hva tenker du da du ser bildet nå?

- Jeg tenker at vi gjorde dette for å vise pressen og ekspertene at vi sto sammen. Jeg synes bildet fortsatt er dritkult. Vi brydde oss ikke om kritikken og ville vise at vi ikke hørte på alt det negative fokuset som kom, sier Herrem.

Morsom idè

- Er det mest humor eller alvor?

HUMOR: Camilla Herrem får se det fire år gamle bildet fra London-OL. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
HUMOR: Camilla Herrem får se det fire år gamle bildet fra London-OL. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

- Dette er humor. Det skal være humor. Vi snakket jo om å gjøre noe morsomt og kom fram til at dette var en morsom idè... Men jeg kan love at vi ikke gjør det samme i år. Vi kan ikke herme etter 2012-laget, sier 29-åringen.

- Du hadde bra muskler i 2012...?

- Ja, det må jeg si. Jeg trente hardt, vet du. Jeg tror alle er like bra trent nå, sier Sola-kvinnen.

- Hvordan er stemningen i laget nå etter Brasil-tapet?

- Stemningen er fin, den. Det er ikke noe spesielt for oss. Vi er klar over hva som var bra og hva som var dårlig. Vi har snakket om hva som bør bli bedre.

- Hva skal bli bedre?

- Vi ble enige om å stå mer på arm og bli mer plagsomme i forsvar. Vi må gi mer juling og være litt stygge, rett og slett. Vi går ikke utpå banen for å få stilkarakter. Vi må gi like mye juling som vi får, sier Herrem.

OL-laget i 2012 kom med magetrikset etter seieren mot nettopp Brasil i kvartfinalen. Da hadde håndballjentene fått nok.

God miks

I kveld - klokka 19.40 norsk tid - spiller Norge mot Spania. Og håndballjentene er presset etter tapet i åpningskampen. Laget må vinne for å ha håp om en topplassering i gruppe A.

- Spania har en god miks av spillere. De er gode i nærspillet, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson.

- Vi vet at dette blir et tøft OL. Hver eneste scoring teller. Vi må takle en dårlig start. Spania er et bra lag, sier sjefen.

ETTER VM-FINALEN: Jorda er rund, himmelen er blå og Camilla Herrem synger om Tore Tang. Kos deg med denne videoen. Video: Fredrik Ø. Sandberg/ Foto Bjørn Langsem Vis mer