Solbakken om mulig scenario:

- Magefølelsen avgjør

Ståle Solbakken og Martin Ødegaard møtte pressen kvelden før Norges skjebnekamp.

KLAR FOR KAMP: Landslagssjef Ståle Solbakken. Foto: Bjørn Langsem
KLAR FOR KAMP: Landslagssjef Ståle Solbakken. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM (Dagbladet): Landslagssjef Ståle Solbakken og landslagsspillerne skal straks ta fatt på kveldens treningsøkt på De Kuip, en stadion som normalt kan huse i overkant av 50 000 tilskuere på kampdag.

I Norge skjebnekamp mot Nederland tirsdag vil det som kjent være tomme tribuner som møter spillerne - i en kamp som Norge trolig må vinne for å ta seg til VM-sluttspillet i Qatar.

Martin Ødegaard syns det er synd at det ikke er tilskuere på plass.

- Jeg tror nok de syns det er kjipt, men for å være ærlig så syns jeg det er kjipt selv. Fotball skal spilles med fans og det skal være trykk på tribunen. Det er kjedelig, men vi får bruke det til vår fordel, sier Ødegaard.

SOLIDE: Landslagskaptein Martin Ødegaard uttalte seg på pressekonferansen før den avgjørende kampen mot Nederland hva som må til for at Norge skal kunne slå nederlenderne. Video: NTB / Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Solbakken får siste ord

Skjebnekampen spilles samtidig med Montenegro-Tyrkia - en kamp som også vil avgjøre Norges skjebne.

Dersom Montenegro skulle ta ledelsen mot Tyrkia, så kan Norge sikre andreplassen med uavgjort mot Nederland. Samtidig kan laget direktekvalifisere seg hvis de da slår Nederland. Så hva gjør man i et slikt scenario, hvis det er noen minutter igjen å spille?

- Det er supergodt spørsmål. Det er litt med kampbildet også, hvordan det ser ut for oss - hva som er følelsen da. Den er det jeg som må ta der og da, sier Solbakken og fortsetter:

- Men vi kommer til å være godt oppdatert. Hva om vi står i en slik situasjon og ikke bytter inn offensive spillere, og så scorer Tyrkia i siste sekund, og så har ikke vi gått all in? Eller så går vi all in og får et mål imot … så det kan bli gærent uansett. Vi kan ikke frykte det. Men da er det min magefølelse som avgjør det, sier Solbakken.

Det norske i trenerteamet har full kontroll på det som skjer i Montenegro. To mann kommer til å følge med utover i andre omgang, blant andre Brede Hangeland.

- Det er Andres «the shorts» Findlay som sitter på tribunen og har kontroll på det. Så har han direkte kontakt med Brede, som ser hva som skjer der. Vi har dobbeltdekning hvis vi blir forstyrret av et eller annet. Brede ser forhåpentligvis litt på vår kamp også. Første omgang går som det går, sier Solbakken.

I rullestol

Nederland-sjef Louis van Gaal dukket opp på storskjerm på mandagens pressekonferanse etter en sykkelulykke. Han så Nederland-treningen i en golfbil.

- Nederland ville nok vært mer bekymret om de Jong var i en rullestol i stedet for van Gaal. Vi vil nok se hverandre under og etter kampen i morgen. Jeg ønsker ham alt det beste, sier Solbakken om sin trenerkollega.

ULYKKE: Landslagstrener Ståle Solbakken ønsket den nederlanske treneren Louis van Gaal god bedring etter skaden, men tror laget hadde vært mer bekymret om Frenkie de Jong hadde vært skadet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Solbakken hadde på sin side en mer knirkefri reise til Nederland - også til PK-podiet, som han ankom fra bakerst i rommet. Han fikk skryt av van Gaal og skryter samtidig av nederlenderen.

- Vi er glad for å høre at vi ser ut som et lag, og det har vi gjort i lang tid nå. Det er morsomt å få skryt av en autoritet, men samtidig så er vi her for å gjøre det vanskelig for ham, sier Solbakken.

VN-kvalik:

Nederland962131-820
Tyrkia953125-1518
Norge953115-618
Montenegro933313-1312
Latvia91358-136
Gibraltar90093-400

Tyrkia møter Montenegro på bortebane i den andre kampen. Kampene spilles tirsdag 20.45.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer