- Magen blir ikke lenger revet i stykker

Kjelling kan kline til i hele VM.

FULL FART: Kristian Kjelling trenger ikke spare på kreftene eller tenke på magen under VM i Sverige - som starter på fredag. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
FULL FART: Kristian Kjelling trenger ikke spare på kreftene eller tenke på magen under VM i Sverige - som starter på fredag. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Håndballgutta har vært hardt skaderammet i forkant av VM - som for Norges del starter mot Japan fredag kveld.

Kristian Kjelling er blant dem som har vært i faresonen. Den er et godt stykke unna nå - selv om han har en mageoperasjon på vent. Da skal kirurgene gjøre et snitt i vevet i nederste del av magen.

Den viktige venstrebacken sier det ikke er noen fare for at problemene skal melde seg igjen, selv om kampprogrammet i mesterskapet er tøft.

Trenger ikke hvile - Jeg trenger ikke ta noen forholdsregler. Det kan være litt ømt i noen perioder, men stort sett er det ikke vondt. Jeg trener og gjør øvelsene mine - og da går det egentlig veldig fint, sier han til Dagbladet.

- Så du må ikke stå over VM-kamper for å legge inn hvile?

- Nei, det vil i så fall ikke være på grunn av magen. Det må være hvis resten av kroppen trenger det. Et VM går aldri bra. Du er alltid smadret når du kommer hjem etter et mesterskap. Sånn er det på å spille for et lag som Norge, hvor jeg spiller mye i løpet av et VM. Noen lag gjør flere bytter.

Norge trenger slegga til Kjelling i VM - og han er også blitt betydelig bedre i forsvar de siste åra.

Hardtrening - Problemet mitt er at jeg har hanglet litt og slitt med andre småskader, som har gjort at jeg ikke har fått trent skikkelig. Men jeg kjørte knallhardt i romjula og har løpt mye, så nå føler jeg at formen kommer litt tilbake, sier Kjelling.

- Magen blir ikke lenger revet i stykker

- Den kampfrie perioden har vært bra for magen?

- Ja, for nå har jeg trent hardt og spilt uten at det har blitt revet i stykker i magen.

Og det er jo alltid en fordel.

I stedet skal Kjelling & co forsøke å rive i stykker motstanderne. Japan og Brasil skal være grei match for Norge i gruppespillet. Duellene mot Ungarn, Østerrike og Island vil avgjøre VM-skjebnen til Norge. De tre beste går til mellomspillet.

Reddet av riking Går Norge videre venter trolig Frankrike, Tyskland og Spania i mellomspillet - noe som blir knalltøft. For å da komme seg til den etterlengtede semifinalen, må alt stemme. Da er det greit å ikke ha tankene noen andre steder enn på banens 20 ganger 40 meter.

Omtrent samtidig som nyttårsrakettene gikk til himmels, ble Kjelling også kvitt en annen bekymring: Håndballdelen i Aalborg skulle legges ned - men er nå reddet av en rik investor.

- Ble du lettet?

KLUBBEN ER REDDET: Kristian Kjellings Aalborg lever videre også neste sesong. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
KLUBBEN ER REDDET: Kristian Kjellings Aalborg lever videre også neste sesong. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

- Ja, men samtidig la jeg ikke så mye tyngde i det. Det var positive signaler hele tida. Du kan ikke ta noe for gitt, men det var mye som tydet på at det kom til å gå bra. Men det er uansett en lettelse å få det ut av verden, sier Kjelling.

- Snakket dere mye om det i garderoben?

- Ikke så veldig mye, for vi har ikke kunnet gjøre noe med det selv. Han som har gått inn som eier er en stor, rik mann (Eigild B. Christensen), som gidder å være med på prosjektet. Da skjønner du at det ikke går til helvete nå - for de er så dyktige.

HAR HVILT: Kristian Kjelling spilte bare tre av fem oppkjøringskamper. Her er han på tribunen sammen med Frank Løke, Børge Lund og Erlend Mamelund. Foto: AUDUN BRAASTAD/STELLA PICTURES
HAR HVILT: Kristian Kjelling spilte bare tre av fem oppkjøringskamper. Her er han på tribunen sammen med Frank Løke, Børge Lund og Erlend Mamelund. Foto: AUDUN BRAASTAD/STELLA PICTURES Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer