- Magen gikk rundt og rundt

Aksel Lund Svindal (22) sto i mot kanoner som Hermann Maier, Benjamin Raich og Bode Miller. Dermed gikk den norske alpinkronprinsen endelig helt til topps.

22-åringen fra Kjeller klinte til med seier i verdenscupåpningen i super-G i Lake Louise i går. Supertalentet hadde hundredelene på sin side i den raske løypa. På startnummer 22 tok han ledelsen, men da sto folk som Bode Miller, Benjamin Raich, Daron Rahlves og Hermann Maier igjen på toppen.

-  Det var tøft å stå og vente på de andre. Magen min gikk rundt og rundt. Men det var verdt ventinga, sa Lund Svindal etter seieren.

Nervøst

-  Det var klart han var nervøs. Alle løperne og trenerne sto i målområdet og holdt på å skjelve i hjel. Det er fantastisk moro å vinne skirenn, forteller landslagssjef Marius Arnesen til Dagbladet.

Benjamin Raich ledet på Lund Svindal på alle mellomtider - men i mål var østerrikeren sju hundredeler for sein.

Bode Miller ledet på toppen, men havnet med skulderen nedpå snøen i det vanskelige midtpartiet. Amerikaneren klarte på artistisk vis å holde seg på beina, men løpet ble selvsagt ødelagt. Amerikaneren havnet på en skuffende 18. plass.

Ikke overrasket

-  Med en gang du gjør noe sånt, så er løpet kjørt, sa Miller i målområdet.

 PÅ SEIERSPALLEN:
Aksel Lund Svindal. Foto. Scanpix
PÅ SEIERSPALLEN: Aksel Lund Svindal. Foto. Scanpix Vis mer

Hermann Maier bommet i de samme svingene - og havnet hele 1.50 sekunder bak Lund Svindal. Daron Rahlves tok 3. plassen - fattige åtte hundredeler bak nordmannen.

Arnesen er ikke overrasket over Lund Svindals prestasjon.

-  At han går helt til topps er overraskende. Men sånn som han har kjørt på trening og i utforen (6. plass), er det ikke overraskende at han havnet på pallen her, mener Arnesen som skryter av 22-åringens innsats på barmarkstreningene i sommer.

-  Han er i veldig god fysisk form, og har også forbedret teknikken.

Ikke sovne

-  Aksel kjørte et jevnt bra løp. Han var god i midtpartiet og på slutten, men hadde noen småfeil. Men som han sier sjøl: Når du gir full gass, så blir det noen feil, påpeker landslagssjefen.

Før gårsdagens historiske første v-cupseier hadde Lund Svindal bronse i kombinasjonen fra Bormio-VM sist vinter og en 4. plass fra storslalåm i Beaver Creek i november 2004 som sine beste prestasjoner.

-  Det var viktig for ham å få denne seieren her. Aksel har hatt mange plasseringer mellom 5. og 10. Men nå er seieren unnagjort, sier Arnesen som har sett alpingutta få en fantastisk start på sesongen.

I går fulgte Kjetil Aamodt opp lørdagens 2. plass i utfor med en høyst godkjent 5. plass.

-  Vi er kommet veldig godt i gang. Nå er det viktig at vi ikke sovner. Sesongen har nettopp begynt, sier Arnesen.

 Neste helg kjøres fire renn i Beaver Creek.