Mageproblemer sinker Svindal

Over sekundet bak på utfortrening.

APETITT: Aksel Lund Svindal er fortsatt slapp etter sykdom de fem siste dagene. Her i aksjon under dagens utfortrening i Kvitfjell. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
APETITT: Aksel Lund Svindal er fortsatt slapp etter sykdom de fem siste dagene. Her i aksjon under dagens utfortrening i Kvitfjell. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Aksel Lund Svindal var ikke av de raskeste på Kvitfjell torsdag, men det mente han hadde sammenheng med de mageproblemene han har slitt med den siste uken.

- Det gikk rett og slett for sakte hele tiden, men det har helt sikkert sammenheng med de mageproblemene jeg har slitt med den siste uken. Jeg kan fortelle deg at den første gangen på en hel uke jeg har vært skikkelig sulten var på lunsjen akkurat nå, fortalte Aksel Lund Svindal til NTB etter torsdagens første treningsomgang i Kvitfjell-traseen.

Didier Cuche var raskest med østerrikeren Klaus Kröll på annen- og Italias Christoph Innerhofer på tredjeplass. Det skilte akkurat ett sekund fra Innerhofer til Svindal, og det er ikke avskrekkende.

- Jeg har slitt med magen i fem dager, men nå ser det ut som om maten sitter som den skal uten problemer, så jeg håper ikke rennet fredag kommer for tidlig for meg, for jeg føler jeg blir mer og mer på hogget for hver time som går nå, sa Svindal.

Han har ikke kjørt utfor siden superkombinasjonen i VM i Garmisch-Partenkirchen, og da endte det med gull.

Pause Han måtte ta en lang pause etter VM, for et altfor langt hopp med en knallhard landing i utfor gjorde at han fikk problemer med kneet. Etter VM var han en hel uke i terapi på Toppidrettssenteret. Deretter brukte han en uke på rolig å trene seg opp igjen.

- Jeg kjenner jo at kneet er der. Det er fortsatt litt sårt, men det hemmer meg ikke, og jeg kjenner ingenting til den lille skaden når jeg kjører, sa han på Kvitfjell torsdag.

Men etter VM har han kjørt veldig lite på ski. Han deltok med lite hell i storslalåmrennet i Kranjska Gora for en uke siden, og hele den siste uken har han sittet mer på potta enn vært på ski.

Etter helgens tre renn (to utfor og super G) på Kvitfjell gjenstår bare verdenscupfinalen i sveitsiske Lenzerheide, men der har Svindal lite å kjempe for. Han er sjanseløs i den totale verdenscupen, for der har Ivica Kostelic avgjort for lenge siden, men Svindal har en ørliten mulighet til å vinne storslalåmcupen. Det er i den disiplinen han har sikret seg sin eneste verdenscupseier i år.

Motivert - Jeg vil ikke si at Kostelic' suverene ledelse i verdenscupen har hatt noe å si for motivasjonen min, men i kampen om verdenscuptrofeet har det selvsagt hatt sin innvirkning at han avgjorde det hele i løpet av januar, innrømmer Svindal.

Verdenscupen tenker han ikke så mye på, men han er innstilt på å kjøre fort i helgens Kvitfjell-renn, for han ønsker å vise seg fra sin beste side for hjemmepublikummet.

- Jeg skal ikke gjennom ei femmil, så det gjelder å skjerpe seg fra start til mål i alle rennene her. Selvsagt koster det krefter å mobilisere på topp, men det kan ikke helt sammenlignes med ei femmil i langrenn likevel.

- Slik jeg føler det akkurat nå, blir jeg mer og mer på hogget for hver time som går, og jeg håper det kommer til å fortsette gjennom ettermiddagen og kvelden i dag torsdag. For meg er det et spørsmål om å få maten til å sitte.

- Det ser bra ut akkurat nå, men jeg må innrømme at jeg så mørkt på hele helgen onsdag, for da hadde jeg det ikke bra i det hele tatt, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter den eneste treningsomgangen i Kvitfjell-traseen før fredagens utfor.

Det er det utsatte rennet fra Beaver Creek i desember i fjor.

(NTB)