Magesjau i Mexico

Petter Solberg har slitt med uggen mage i oppkjøringa til Rally Mexico. Trøsten er at han ikke er aleine om det.

LESN (Dagbladet): En opplagt Petter Solberg knasker fiberblanding med yoghurt da han møter Dagbladet til frokost på luksushotellet Fiesta Americana i rallybyen Lesn.

- Tirsdag var magen min skikkelig bulende, stor og hoven. Men nå er det mye bedre. Selv om vi har tatt alle forholdsregler med maten, så blir folk sjuke i magen her. Nesten hele teamet vårt er rammet, men jeg har hørt at alle som kommer hit blir det, flirer Petter.

Sterk varme på dagtid, tynn luft og annet klima er trolig årsaken til mageproblemene, som også har rammet Subaru-teamet. I Mexico kalles mageproblemene som europeerne ofter sliter med, for «Montezumas hevn». De innfødte mener diarén er en hevn fra en gammel atztekerkonge som ble tatt til fange av spanjolene på 1500-tallet. Men med de verste problemene tilbakelagt ser Solberg lyst på årets første grusrally.

Ikke så enkelt

- Det er klart at jeg selvsagt har større sjanse til å vinne dette rallyet enn de to første i år. Men det er dessverre ikke så enkelt, sier Petter.

I går kjørte han gjennom fartsprøvene for første gang. Vanligvis har føreren fire dager å gjøre seg kjent med prøvene på før et VM-rally. I Mexico har de to.

- Så du kan si det går i ett. Men det jeg tror blir mest avgjørende, er dekkene. De nye reglene sier jo at vi må velge dekk før løpet starter.

Tynnere dekk

Mange lag velger å gå for samme dekktype som de kjører med i Safari Rally i Kenya.

- Men det har ikke vi. Veiene fram til prøvene likner på Safari Rally. Men selve strekkene der løypa går, er det relativt fast dekke på. Jeg har valgt en type dekk som er forholdsvis smale, avslører Solberg.

Han tror også de ekstra hestekreftene i den nye bilen vil slå fordelaktig ut.

- Vi håper og tror selvsagt at vi i i dette løpet har den absolutt beste bilen i startfeltet. Men heller ikke den kan man være sikker på.

- Må du vinne i Mexico for å kunne forsvare mestertittelen?

- Må og må. For å si det sånn: Den som skal vinne VM i år, må vinne fire løp.

GODT HUMØR: Rallykongen Petter Solberg har vært gjennom en skikkelig magesjau etter ankomsten til Mexico. - Jeg har hørt at alle som kommer hit får det, flirer Petter.