Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magesjuke i den norske langrenns-leiren

RAMSAU (Dagbladet): Mageviruset som herjer i VM-bygda Ramsau, ser ut til å ha slått til også i den norske leiren. I morges ble langrennsløperne Frode Estil og Tina Bay flyttet til et annet hotell.

- Vi vet ikke om det er det samme som finnene har vært plaget av. Men vi prøver å ikke ta noen sjanser. Derfor er Estil flyttet til et annet hotell for å redusere faren for smitte, sier den norske langrennssjefen, Inge Andersen til Dagbladet. Senere på dagen ble også langrennsløperen Tina Bay flyttet til et annet hotell med samme plager.

Estil skal etter planen gå den klassiske 10-kilometeren i morgen.

- Vi kan sette inn en reserve helt inntil en time før start. Kan ikke Estil starte, vil Odd Bjørn Hjelmeset ta plassen, sier Andersen.

Finske Jari Isomätse måtte stå over tremila grunnet mageinfeksjonen. Det samme måtte Hannu Manninen i lørdagens kombinertrenn.

Mageviruset herjet Ramsau-dalen i flere uker før VM og ser ikke ut til å slippe taket.

Ved inngangen til spisesalen i hotel Lührmann, der godt over 50 nordmenn inntar sine måltider, henger det skilt med påskriften «Husk håndvask».

- Så langt har vi hatt en frisk tropp, og jeg får bare håpe at det stopper med dette, sier Andersen til NTB.

- Nesten alle dobesøk løperne gjør er loggført, men vi skjerper inn alt ytterligere. Er vi uheldige kan vi være som finnene i løpet av fire dager, sier den norske troppslegen Arne Wilberg til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media