ER DÅRLIG: Andreas Kramer, her fra 800-meterheatet i VM i London, er isolert med magevondt. Et virus har herjet et av utøverhotellene i VM, og svenskene er bekymret for spredning. Foto: Reuters/Phil Noble/NTB Scanpix
ER DÅRLIG: Andreas Kramer, her fra 800-meterheatet i VM i London, er isolert med magevondt. Et virus har herjet et av utøverhotellene i VM, og svenskene er bekymret for spredning. Foto: Reuters/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

VM i friidrett 2017

Magevirusalarm i friidretts-VM

- Sprer det seg er det en katastrofe.

LONDON (Dagbladet): Tower hotell i sentrum av London er ett av utøverhotellene under friidretts-VM denne uka.

Nå har utøvere og støtteapparat fra Canada, Botswana og Irland, som bor på hotellet, blitt rammet av et magevirus.

- Det har vært et antall rapporter om tilfeller av magekatarr hos lag som bor på et av de offisielle utøverhotellene i VM, skriver arrangøren i en pressemelding, og legger til at helsemyndighetene i England er inne for å sørge for at viruset ikke sprer seg.

- Derfor har vi også gitt videre råd og retningslinjer til lagleger og støtteapparat om standardprosedyrene om det skulle oppstå på noen av de andre hotellene også, skriver arrangøren.

Frykt i Sverige

Blant annet på det svenske utøverhotellet frykter man nå at viruset skal ha spredd seg.

800-meterløperen Andreas Kramer er blitt syk og er isolert fra troppen. Resten av svenskene har fått forbud mot å være sammen i store grupper, skriver Expressen.

Kramer og Sverige bor altså ikke på samme hotell som de nasjonene som allerede er rammet, men flere av de syke utøverne skal ha konkurrert mens de var ugne.

Blant annet den kanadiske maratonløperen Eric Gillis, som måtte bryte etter 30 kilometer.

- Jeg fikk et virus i magen på torsdag og kunne trengt noen dager til på å komme meg, sa Gillis til kanadiske CTV etter løpet søndag.

Da trodde den kanadiske laglegen Paddy McCluskey trodde de var over det verste da, og bekreftet at sju personer i den kanadiske troppen var rammet.

- Å gud, det her er ikke bra, sier den tidligere svenske landslagsmangekjemperen, Nadja Casadei, til Expressen.

- Folk er så redde for det der. Sprer det seg er det en katastrofe. Det her er jo årets høydepunkt og ingen vil bli syke da, sier Casadei.

Norge ikke rammet

Den norske leiren er foreløpig ikke rammet.

- Det er ingen i vårt team som har hatt noen plager, sier landslagslege Ove Talsnes til Dagbladet.

- Hotellet og kjøkkenet her, som jeg har snakket med, er klar over at det har vært tilfeller på andre hoteller, men vi vet ikke om det har med maten å gjøre, sier Talsnes.

Talsnes forteller at det skal ha vært tilfeller av litt magetrøbbel også på det norske hotellet, men at det stort sett er blant folk som har tatt med seg mat utenfra og inn på hotellet.

Det gjør ikke de norske utøverne.

- Vi gjør det vi alltid gjør, og er veldig nøye med hånd- og munnhygiene. I tillegg unngår vi å gå ut og spise. Vi spiser på hotellet her, og foreløpig har vi ikke hatt noen plager, sier Talsnes til Dagbladet.