- INTERESSERT: Basketlegenden Earvin «Magic» Johnson under en pressekonferanse om studiestipender i Indiana i går. Under pressekonferansen ble Johnson også spurt om uttalelsene til Clippers-eier Donald Sterling. Foto: Tasos Katopodis, Getty Images / AFP / NTB Scanpix
- INTERESSERT: Basketlegenden Earvin «Magic» Johnson under en pressekonferanse om studiestipender i Indiana i går. Under pressekonferansen ble Johnson også spurt om uttalelsene til Clippers-eier Donald Sterling. Foto: Tasos Katopodis, Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Magic Johnson vil kjøpe Clippers fra den forhatte eieren

Poserte med elskerinne på bildet som startet bråket.

(Dagbladet): Eieren av basketlaget Los Angeles Clippers, Donald Sterling (80), er under etterforskning av NBA for anklager om rasistiske uttalelser.

Dersom han blir tvunget til å selge seg ut av laget, er basketlegenden Earvin «Magic» Johnson være interessert i å kjøpe Clippers, opplyser en kilde i NBA til Yahoo Sports.

Johnson selv hevder imidlertid at han ikke har slike planer.

- Til NBA-fans, jeg vil stoppe et rykte. Jeg prøver ikke å kjøpe Clippers, de har allerede en eier, skriver han på Twitter.

Men den nevnte eieren er altså i trøbbel etter de siste dagers avsløringer.

Et lydopptak som angivelig inneholder en samtale mellom Sterling og hans unge modellkjæreste - eller eks-kjæreste - V. Stiviano, ble publisert av nettstedet TMZ på fredag.

Mannen, som skal være Sterling, forteller kjæresten at han ikke setter pris på at hun publiserer bilder av seg selv sammen med svarte mennesker. Det dreier seg blant annet om et bilde av Stiviano sammen med nettopp Magic Johnson.

Beundrer «Magic» I lydopptaket forklarer Stiviano at hun beundrer Johnson, og at dette var grunnen til at hun tok bildet. Sterling sier på sin side at han ikke har noe mot svarte mennesker eller Johnson, men at noen angivelig ringer til ham fordi kjæresten poserer med en svart mann.

- Jeg sier bare at det er synd at du ikke kan beundre ham privat, og at du kan beundre ham hele det jævla livet ditt, ta ham med hit, gi ham mat, ligg med ham, jeg bryr meg ikke. Du kan gjøre hva du vil. Men ikke legg ham på Instagram så hele verden ser det, slik at de ringer til meg. Og ikke ta ham med på kampene mine. OK? sier stemmen som skal tilhøre Sterling.

KRANGEL: Los Angeles Clippers-eier Donald Sterling havnet i krangel med V. Stiviano (t.v.), som skal ha vært kjæresten hans. Et lydklipp av krangelen er lekket og inneholder rasisitiske kommentarer fra Sterling. Foto: Mark J. Terrill, AP / NTB Scanpix
KRANGEL: Los Angeles Clippers-eier Donald Sterling havnet i krangel med V. Stiviano (t.v.), som skal ha vært kjæresten hans. Et lydklipp av krangelen er lekket og inneholder rasisitiske kommentarer fra Sterling. Foto: Mark J. Terrill, AP / NTB Scanpix Vis mer

De siste dagene har basketlegender som Johnson selv, Michael Jordan og Shaquille O'Neal er blant mange som har tatt sterk avstand fra uttalelsene til Sterling.

Clippers-spillerne protesterte ved å vrenge treningstøyet før kampen natt til mandag.

Også president Barack Obama svarte på spørsmål om uttalelsene til Sterling under en pressekonferanse i Malaysia i helga, og omtalte dem som «utrolig fornærmende rasistiske uttalelser».

- Jeg tror ikke jeg trenger å tolke disse uttalelsene for dere. De snakker på en måte for seg selv. Når uvitende mennesker ønsker å vise fram uvitenheten sin, trenger du egentlig ikke å gjøre noe. Du lar dem bare snakke. Og det er det som skjedde her, sier Obama.

Saksøkt av fru Sterling V. Stiviano er for øvrig saksøkt av Rochelle Sterling, Donald Sterlings kone. Ifølge CNN anklages Stiviano for å legge seg etter rike, gamle menn. I søksmålet hevdes det at Donald Sterling blant annet har brukt ekteparets penger til å kjøpe en Ferrari, to Bentleyer og en Range Rover til Stiviano.

Stivianos advokat har bekreftet at opptaket av samtalen mellom klienten og Sterling er ekte, men avviser at det er Stiviano som har lekket det til mediene.

• I løpet av dagen i dag er det ventet en kunngjøring fra NBA-sjef Adam Silver etter at ligaen har behandlet saken de siste dagene. Det spekuleres i at Donald Sterling i første omgang blir suspendert.