MATCHVINNER: Pål Johnsen avjorde den fjerde semifinalen mellom Storhamar og Vålerenga torsdag. Storhamar-legenden vil runde 1000 kamper for hamarlaget om han tar to år til. Og det innrømmer han overfor Dagbladet at det går mot. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Pål Johnsen avjorde den fjerde semifinalen mellom Storhamar og Vålerenga torsdag. Storhamar-legenden vil runde 1000 kamper for hamarlaget om han tar to år til. Og det innrømmer han overfor Dagbladet at det går mot. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

«Magic» sikter mot magiske 1000 Storhamar-kamper

Pål Johnsen (38) spiller sin 910. kamp for Storhamar i dag...

(Dagbladet): På tribunen synger Storhamar-fansen om «Magic», som han kalles, målsniken Pål Johnsen, som spilte sin 909. kamp for Storhamar da han avgjorde den fjerde NM-semifinalen mot Vålerenga med to scoringer i 3-2 seieren på Hamar torsdag kveld.

Og det har de gjort noen år...

Med unntak av to sesonger i Sverige, i henholdsvis Leksand og Skellefteå på starten av 2000-tallet, så har 38-åringen gitt alt for Storhamar siden han A-lagsdebuten som 16-åring i 1992...

Og fortsatt preger han poengtoppen i eliteserien.

Evighetsmaskin
Pål Johnsen er evighetsmaskinen framfor noen i norsk ishockey, og han utelukker på ingen måte at han fortsatt er aktiv når han runder 40 om to år.

Da vil han også nå den utrolige milepælen 1000 kamper for sitt kjære Storhamar.

- Jeg har ikke bestemt meg helt ennå, men det er nok ikke langt unna sannheten, det, erkjenner Pål Johnsen overfor Dagbladet.

- Gir oss aldri
I dag er ikler han seg Storhamar-drakt for 910. gang, i den femte NM-semifinalen i ishockey mot Vålerenga, på Jordal Amfi. Vålerenga leder 3-1 i kamper, og mangler bare en seier for å bli finaleklare.

Men «Magic» og Storhamar har ikke kastet inn håndkleet. Seieren på Hamar på torsdag, blåste nytt liv i semifinaleserien, og skulle gjestene klare å vinne på Jordal Amfi i dag, så er det plutselig helt åpent igjen.

- Det blir tøft, men vi skal holde oss i live å lenge vi kan. For oss er hver seier en bonus, og vi kommer aldri til å gi oss, sier Pål Johnsen til Dagbladet.

- Utfordrer meg selv
38-åringen sto fram da det gjaldt som mest i forrige kamp, og viste hva rutine betyr i slike oppgjør. Men selv om han stort sett er omgitt av unggutter i garderoben, så føler han seg på ingen måte «gammel».

- Jeg er like motivert som før. Det handler om aldri å være fornøyd med det gamle, men hele tiden utfordre seg selv for å henge med i utviklingen. Samtidig er jeg seriøs, og sørger for at jeg får nok trening, hvile og mat, sier Pål Johnsen.

Rørlegger
Tobarnsfaren jobber 80 prosent som rørlegger, så når kveldene handler om trening, så sier det seg selv at det ville vært vanskelig å hengi seg 100 prosent til en slik livsstil uten familiens velsignelse og backing.

Men kona Linda, sønnen Martin (10) og datteren Julie (12) er Dragons-legendens største fans, og følger Pål på nesten alle hjemmekampene.

- Sønnen min spiller hockey selv, og jeg får høre det av han om jeg spiller dårlig. Men han synes det er tøft når jeg scorer mål, sier Pål Johnsen og ler godt.

Knuser legendene
Storhamar har en lang og sterk hockeykultur, og klubben har huset noen riktig legender i mjøsbyen:

«Mester» Erik Kristiansen (53) spilte 649 kamper for Storhamar. Målkongen Tom Erik Olsen (44) spilte 680 kamper for de gule og blå. Men Pål Johnsen knuser alle rekorder. I dag runder han 910 kamper for Storhamar, og han går ikke med planer om å gi seg.

- Det vil ikke være noe problem å holde på i to år til, sånn kroppslig sett. Og mentalt er jeg ikke 38. Ikke i nærheten engang, heller 18... Men det vil kreve masse å fortsette i to år til. Man skal være klar for å legge ned alt arbeidet som må gjøres, så det vil være en lang vei mot kamp nummer 1000.

- Men familien støtter meg 100 prosent, og sier jeg kan holde på så lenge jeg vil. Jeg har levd for hockeyen hele livet, og synes det er verdens beste ting å drive med.

- Hvordan får du kabalen til å gå opp?

- Jeg føler at jeg deler livet mitt i tre: Når jeg er på jobb, så er det viktig. Når jeg er på trening, så er det viktig. Og når jeg er med familien så går jeg all-in. Da blir andre sosiale ting lag til side, sier han.