Magien slutt

I sin sjuende hjemmekamp i Tippeligaen kom tapet for overraskelseslaget Ham-Kam.

(Dagbladet.no, Ham-Kam-Odd Grenland 2-4): Ståle Solbakken har skapt mirakler med Ham-Kam så langt denne sesongen, men nå er kanskje noe av magien i ferd med å gå ut av hedmarkingene. For etter å ha maltraktert Molde 5-1 for to uker siden har det med dagens tap mot Odd blitt to tap på rad etter svakt spill.

- Nærmest perfekt

- Førsteomgangen vår var nærmest perfekt. Vi tettet igjen bak og kom på fine overganger gjennom midtbanen. Vi skapte flere gode målsjanser, fortalte Odd-trener Arne Sandstø til NTB etter kampen.

For Odd var gode - fryktelig gode - før pause. Men nok en gang kommer mål etter ketsjupmetoden for Odd. Sist kamp mot Sognal kom de fire målene i porsjoner på to og to innenfor to-tre minutter. Det samme skjedde i dagens kamp.

Morten Fevang headet Oddrane opp i ledelsen etter 35 minutter. To minutter seinere doblet den nye Skiensyndlingen Olivier Occean ledelsen etter glitrende vingspill av Morten Fevang.

U-sving

I andre omgang gjorde kampen en real U-sving. Solbakken satte innpå Felix Ademola og Kamma kom langt bedre med.

Geir Frigård fikk æren av å redusere fra straffemerket - Ham-Kams 500. mål i norsk toppserie.

Lynkjappe Ademola fortsatte å true Odd på kontringer, men så var det noe med Skienlagets effektivitet.

Espen Hoff økte til 3-1 etter et mønsterangrep. Occean spilte fri Christian Flindt Bjerg som raste inn i Kamma-feltet. Motsatt ventet en sulten Hoff, som enkelt satte ballen i mål etter tversoverpasningen fra Flindt Bjerg.

Monstermål

Men kampen levde og Axel Smeets skapte ny spenning ti minutter før slutt.

Fra nærmere 30 meter bestemte den Kongo-fødte belgieren seg for å prøve lykken. Og den sympatiske 29-åringen kunne øyeblikket etter feire «årets scoring» på Briskeby.

Ballen smalt i krysset og troa ble sprøytet inn i Briskebybanden. Men pinsevennen Anders Rambekk frarøvet banden håpet med en scoring på overtid.

- Barneskykdom

- Etter pause glemte vi alt vi var enige om. Vi falt helt sammen og slapp Ham-Kam inn i kampen. Seieren var likevel fortjent, mente Odd-trener Arne Sandstø.

Trenerkollega Ståle Solbakken var ikke like fornøyd med hjemmestatistikken som røyk.

- Vi gjør flere barnesykdomsfeil og blir straffet for det, slo Solbakken fast.

ÅRETS MÅL: Axel Smeets smalt ballen i krysset fra 30 meter.
GLADE GUTTER: Anders Rambekk (fra venstre), Olivier Occean og Espen Hoff jubler.