MAGIKEREN MESSI: Lionel Messi gjør ting med ballen få andre gjør etter ham. Tirsdag kveld senket han Arsenal på egenhånd. Foto: REUTERS
MAGIKEREN MESSI: Lionel Messi gjør ting med ballen få andre gjør etter ham. Tirsdag kveld senket han Arsenal på egenhånd. Foto: REUTERSVis mer

Magiker Messi rev Arsenal i fillebiter med fire scoringer

21 fantastiske kvartfinaleminutter.

|||(Dagbladet): Barcelona - Arsenal 4-1, 6-3 sammenlagt.

Det er en herlig øvelse å krangle om hvem som er verdens beste fotballspiller. Men akkurat nå bør den diskusjonen legges død.

For det er ikke mulig å spille fotball bedre enn det Lionel Messi (22) gjør for øyeblikket.

Arsenal snuste på semifinaleplassen i et par minutter, men så viste Messi fram nydelige tryllekunster - og han senket Arsenal på egenhånd med sine fire mål.

OVERFALT: Barcelona-gutta vet å verdsette Lionel Messi, som ligger underst et sted i denne haugen. Foto: AP
OVERFALT: Barcelona-gutta vet å verdsette Lionel Messi, som ligger underst et sted i denne haugen. Foto: AP Vis mer

- Jeg er veldig fornøyd, sier Messi nøkternt ifølge NTB.

Ekte hat-trickNicklas Bendtner sørget for en kjempestart for gjestene, med sitt niende mål på de siste elleve kampene. Theo Walcott stakk fra Barcelona-forsvarerne i en superkontring, og spilte ballen på tvers inn til dansken. Han bommet først, men plukket selv opp returen og scoret.

Londonerne var derimot bare tre minutter i fotballhimmelen, før Messi begynte å hamre inn spikkere i Arsenal-kista.

21 minutter: Messi plukket opp en håpløs Mikael Silvestre-klarering og banket inn utlikningen fra 18 meter.

1-1: Lionel Messi utlikner Arsenal-ledelsen. Foto: REUTERS
1-1: Lionel Messi utlikner Arsenal-ledelsen. Foto: REUTERS Vis mer

37 minutter: Argentineren ble spilt fri i boksen, og løftet ballen kontrollert over Manuel Almunia fra kanten av femmeteren.

42 minutter: Arsenal-forsvaret ble totalt utspilt og Messi stormet mot Almunia, som ikke hadde noen sjanse til å ta den elegante kippen. En scoring som understreket ydmykelsen.

Ifølge Opta-statistikerne brukte Messi 20 minutter og 56 sekunder på å score de tre målene, det tredje raskeste hat-tricket i Champions League-historien.

- Det viktigste er imidlertid at laget vant etter den svake starten på kampen. Nå må vi arbeide hardt videre, sier Messi.

2-1: Lionel Messi løfter ballen til side for Manuel Almunia. Foto: AFP
2-1: Lionel Messi løfter ballen til side for Manuel Almunia. Foto: AFP Vis mer

Hat-trick-kongenI løpet av de magiske Messi-minuttene scoret den lille dribleren sitt fjerde hat-trick i 2010. Han har nå scoret 28 mål på de 24 siste Barcelona-kampene.

Og enda mer imponerende: Han har 76 mål på de 91 siste kampene.

Bendtner ble snytt for en stor scoringssjanse kort tid før pause, da han feilaktig ble avvinket for offside alene med keeper.

Arsenal hadde mer ball etter pause, men Barcelona er ikke bare et strålende angrepslag - de kan forsvare seg også. Derfor klarte ikke Bendtner & Co. å spille seg til mange nok scoringsmuligheter - og seieren var derfor aldri skikkelig truet.

3-1: Så elegant kan det gjøres. Foto: AFP
3-1: Så elegant kan det gjøres. Foto: AFP Vis mer

Fire for første gangHjemmelaget var nok relativt fornøyd utover i kampen, og de skapte ikke sjanser på løpende bånd som i førsteomgangen. Kanskje begynte de også å tenke på lørdagens storkamp i serien, mot Real Madrid.

Og rett før slutt fjernet Messi den siste resten av Arsenal-håpet.

Han dro seg gjennom Arsenal-forsvaret og kom alene med Almunia. Keeperen reddet først, men så satte Messi ballen mellom beina til spanjolen.

Argentineren tok selvfølgelig med seg matchballen etter kampslutt, etter at han for første gang i karrieren scoret fire mål i løpet av én kamp.

Etter kampen lurte spanske reportere på om Messi også kan score fire mål i lørdagens «El Clasico».

— Jeg håper det, men det blir veldig vanskelig.

PS! Barcelona møter Inter i Champions League-semifinalen. Onsdag kveld spilles de to andre kvartfinalene (Manchester United - Bayern München og Bordeaux - Lyon).