Historien om Jorge «Mágico» Gonzalez

«Magikeren»: Den beste fotballspillerne du trolig aldri har hørt om

Jorge «Mágico» Gonzalez: Geniet som ikke ønsket å være verdens beste fotballspiller. Han ville bare ha det moro på banen, men har likevel blitt omtalt som en av de aller beste spillerne i verden.

GODE VENNER: Diego Armando Maradona sammen med Jorge 'Magico' Gonzalez. Foto: AP Photo/Luis Romero/NTB Scanpix
GODE VENNER: Diego Armando Maradona sammen med Jorge 'Magico' Gonzalez. Foto: AP Photo/Luis Romero/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Jorge «El Mago» Gonzalez var ikke som andre fotballspillere. For der mange drømmer om å bli verdens beste, ønsket Gonzalez bare å ha det gøy med fotball.

Han var den yngste i en søskenflokk på åtte og bodde med bestemoren sin fordi foreldrene ikke hadde råd til å brødfø alle barna. Han var 18 år da han fikk sin profesjonelle debut for klubben ANTEL i hjemlandet. Som 24-åring dro han til Europa.

Han representerte El Salvador og var aktiv mellom 1975 og 2000. Han spilte på samme tid som fotballstorheter som Diego Maradona, Johan Cruyff og Pelé (mot slutten av karrieren hans).

Selv om Gonzalez aldri nevnes i samme åndedrag som noen av de største profilene gjennom tidene, er det de som mener at han burde blitt det. Diego Maradona fikk en gang spørsmål om han så på seg selv som verdens beste fotballspiller.

- Nei, det er en som er bedre enn meg. Navnet hans er Jorge Gonzalez, svarte Maradona, som også har uttalt at Jorge Gonzalez er en av de ti beste spillerne han har sett.

- Jeg var heldig som fikk spille med ham. Han var unik. Vi forsøkte å etterlikne ham på trening, men vi klarte det ikke, har Maradona uttalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer