Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Portugal slo Marokko

Magikeren fra Madeira: Ronaldo ble historisk

Cristiano Ronaldo passerte legendariske Ferenc Puskás. Samtidig stormer Portugal mot avansement.

MEG: Cristiano Ronaldo viste hvem alt handler om da han sendte Portugal i ledelsen. Foto: AFP / Francisco Leong
MEG: Cristiano Ronaldo viste hvem alt handler om da han sendte Portugal i ledelsen. Foto: AFP / Francisco Leong Vis mer
  • Portugal - Marokko 1-0 (1-0)

MOSKVA/OSLO (Dagbladet): Cristiano Ronaldo startet VM med et sensasjonelt hat trick mot Spania, og tok et umiddelbart grep om toppscorertittelen i mesterskapet.

Det siste målet feiret han ved å klø seg i skjegget, og feiringen ble umiddelbart tolket som et stikk i retning Lionel Messi. Geit, som er «goat» på engelsk, brukes som akronym for «greatest of all time», og etter Ronaldos fantastiske kamp blusset diskusjonene om hvem som faktisk er best opp igjen.

Mot Marokko hadde Ronaldo latt skjegget gro for anledningen. Selvfølgelig i formasjon som et såkalt geiteskjegg.

Rekordmål

Også trollmenn har skjegg, og etter fem minutter markerte magikeren fra Madeira seg.

Joao Moutinho svinget en corner inn i feltet, og som så mange ganger tidligere var det ingen som klarte å plukke opp Ronaldo. Superstjernen rev seg løs, kastet seg fram og stanget inn en tidlig ledelse.

- Jeg er veldig glad for det (målet), men det viktigste var å vinne kampen. Vi visste at Marokko ville kjempe, men vi klarte å ta tre poeng. Vi må fortsette å forbedre oss, og ta kamp for kamp, sa Ronaldo etter kampen.

Det var Ronaldos 85. landslagsmål. Ifølge Opta er det ingen europeere som har flere scoringer på landslagsnivå. Den eneste som fortsatt er foran portugiseren på verdensbasis er iranske Ali Daei med sine 109.

Portugiseren er på en evig jakt etter rekorder, og Ronaldo står nå med fire mål på bare to kamper. I forrige VM ble James Rodríguez toppscorer med seks mål totalt.

Ropte på straffe

Etter Ronaldos tidlige scoring kjempet Marokko desperat for å slå tilbake. De fikk en verst tenkelig start på mesterskapet da et selvmål forærte Iran seieren i den første gruppespillskampen, og afrikanernes drøm om avansement hang allerede i en tynn tråd.

Etter Ronaldos scoring, var det Marokko som var det førende laget. Herve Renards menn skapte flere gode muligheter, og like før halvtimen var spilt ropte de etter straffespark.

Nordin Amrabat gikk ned i 16-meteren, men reprisene viste at marokkaneren hadde vært vel så aktiv med hendene. Marokkos spillere flokket seg rundt dommeren, som til slutt måtte oppsøke Renard og be dem roe seg.

Fem minutter før pause var det i stedet Portugal som var nære å doble ledelsen. Ronaldo vippet ballen over forsvaret til Gonçalo Guedes, som kom alene med keeper. Avslutningen var imidlertid ikke god nok, og marokkanerne kunne puste lettet ut.

Store sjanser

Like etter sidebytte var det Ronaldo som burde doblet ledelsen. Real Madrid-spilleren mottok ballen like innenfor 16-meteren, og fikk stå helt alene i avslutningsøyeblikket. Ballen gikk imidlertid himmelhøyt over mål og mot de øverste radene på stadion.

Igjen tok Marokko over initiativet i kampen, og i motsetning til Ronaldo, fikk Hakim Ziyech ballen mellom stengene. Headingen var god, men en årvåken Rui Patrício vartet opp med en strålende reaksjonsredning, og Portugal beholdt ledelsen.

Den klarte de såvidt å holde på gjennom kampen. Marokko fortsatte å skape flere gigantiske sjanser. Med seieren i boks nærmer Portugal seg avansement fra gruppespillet med stormskritt.

Marokko på sin side er ute av mesterskapet. Etter kampen satt spillerne gråtende igjen på gressmatta.

Portugal møter Iran i den siste gruppespillskampen. Marokko har igjen Spania.

Klokka 20 i kveld møtes Spania og Iran.