Magikeren mot slåsskjempen: Den følesesmessige superduellen du ikke får se

To helt forskjellige historier har endt med samme resultat.

RIVALISERENDE KOMPISER: Diego Costa og Sergio Agüero spilte ikke mange kamper sammen på topp i Atletico Madrid og ble aldri det radarparet de burde blitt. Men her har Costa scoret mot Rosenborg i Europa League i 2010 og får et velfortjent klapp av sin nåværende Premier League-rival i City og sin lagkompis i Chelsea, Filipe Luis. Foto: REUTERS/Susana Vera
RIVALISERENDE KOMPISER: Diego Costa og Sergio Agüero spilte ikke mange kamper sammen på topp i Atletico Madrid og ble aldri det radarparet de burde blitt. Men her har Costa scoret mot Rosenborg i Europa League i 2010 og får et velfortjent klapp av sin nåværende Premier League-rival i City og sin lagkompis i Chelsea, Filipe Luis. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag kl. 18.30 utspiller tittelkampen mellom Chelsea og Manchester City seg på Stamford Bridge.

Det er en duell mellom to fotballgiganter, og det skulle vært en duell mellom Premier Leagues to beste spisser. FAs utestengelse av Diego Costa hindrer imidlertid superduellen akkurat i dette oppgjøret.

Men duellen vi eskalere utover i sesongen. Diego Costa og Sergio Agüero fronter hvert sin styrtrike tittelkandidat og er nr. 1 og 2 på toppscorerlisten.

Kun tre måneder skiller 26-åringene i alder i Agüeros favør, mens tre Premier League-mål skiller stjernespissene i Costas favør.

Både Costa og Agüero er i dag blant verdens beste spisser. Begge er 26 år, og begge presenterte seg for fotballverden gjennom storspill i Atlético Madrid.

Der var spissduoen både lagkamerater og rivaler.

- Det var en brutal konkurranse, sa Costa til Skysports.

To helt ulike historier Selv om fellesnevnerne er mange, er deres vei til dagens stjernestatus som dag og natt.

Agüero og Costa er utpregede kontraster.

Det var skrevet i stjernene at Sergio Leonel Agüero Del Castillo skulle bli en stjerne. Hans svigerfar var selveste Diego Maradona, og argentineren ble tidlig sammenlignet med Romario.

SUPERSPISS: Sergio Agüero er Manchester Citys stjernespiss og spilte sammen med Diego Costa i Atletico Madrid. Foto: EPA/Nigel Roddis
SUPERSPISS: Sergio Agüero er Manchester Citys stjernespiss og spilte sammen med Diego Costa i Atletico Madrid. Foto: EPA/Nigel Roddis Vis mer

Allerede som 18-åring debuterte «Kun» for det argentinske A-landslaget. Den storslåtte debuten kom endatil mot selveste Brasil i en vennskapskamp på Emirates Stadium.

Jevngamle Costa, som er født i Brasil, var aldri i nærheten av å møte Agüero som brasiliansk landslagsspiller i den kampen. Da Agüero landslagsdebuterte, var Costa på utlån til ikke altfor glamorøse Panolfiel.

Mens Agüero fløt elegant over bakken og driblet motspillerne som sin daværende svigerfar, gikk det ikke like lett for Costa. Targetspissen måtte kompensere med innsats.

- Jeg tenkte at jeg måtte drepe dem Costa måtte slåss på banen - slåss seg til toppen.

- På banen slåss jeg med alle. Jeg kunne ikke kontrollere meg selv. Jeg fornærmet alle og hadde ingen respekt for motstanderen. Jeg tenkte at jeg måtte drepe dem, forteller Costa til nettstedet Football365.

- Spillere som er vokst opp med å spille i akademi, er opplært til å kontrollere seg selv og ha respekt for de andre, men ingen lærte meg det.

Mens Agüero er trollmannen som har lekt seg til toppen, har det vært en evig kamp for Costa.

Akkurat nå er Costa Premier Leagues toppscorer foran sin tidligere lagkamerat. Det var det få som hadde trodd for noen år siden.

Agüero ble stjernen i Atletico Madrid etter at Fernando Torres dro til Liverpool. «Kun» utgjorde et radarpar sammen med Diego Forlan i flere sesonger og skjøv Costa langt ut på sidelinjen.

Den tunge veien Mens Agüero skinte, tok Costa den tunge veien gjennom utlån til Braga, Celta og Albacete.

Costa kjempet og kjempet.

SUPERSPISS: Diego Costa er Chelseas stjernespiss og spilte sammen med Sergio Agüero i Atletico Madrid.Foto: REUTERS/Andrew Yates
SUPERSPISS: Diego Costa er Chelseas stjernespiss og spilte sammen med Sergio Agüero i Atletico Madrid.Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer

Men først tre sesonger senere, i 2010, begynte Costa å få enkelte sjanser på topp sammen med Agüero. Dagens Premier League-spisser ble imidlertid aldri noen suksess sammen - overraskende nok.

Da Marca spurte Agüero hvem han ville spille sammen med av Diego Forlan og Diego Costa, svarte han diplomatisk:

- Diego.

- De er begge gode spiller. Jeg har hatt et veldig godt samarbeid med Forlan i mange år, men Costa er også en god spiller, sa Agüero den gang.

Mourinho mener Costa er best Costa omtalte konkurransen i klubben som brutal. Da Agüero dro til Manchester City, tok colombianske Falcao over showet i Atletico Madrid som den neste superspissen.

Først da Falcao dro til Monaco, ble Costa den virkelige stjernen i Madrid.

Da tok den fullstendig av for den den etter hvert spanske superspissen.

- Da han dro til Atletico, var Agüero superstjernen, så Costa ble lånt ut. Så hentet de Falcao, og Costa ble lånt ut igjen. Han ble hele tiden rangert bak de viktigste spillerne, sier José Mourinho til Skysports.

- Men da Costa kom tilbake fra låneoppholdet, viste han at han var bedre enn alle sine forgjengere.

Mourinhos sitat sier ikke rent lite om hvor høyt han rangerer sin nåværende toppscorer i Chelsea, all den tid hans forgjengere i Atletico Madrid er en rekke av verdens aller beste spisser de siste årene.

BEST: Jose Mourinho mener Diego Costa er bedre enn Sergio Agüero, men må klare seg uten toppscoreren mot Manchester City. Foto: EPA/Andy Rain
BEST: Jose Mourinho mener Diego Costa er bedre enn Sergio Agüero, men må klare seg uten toppscoreren mot Manchester City. Foto: EPA/Andy Rain Vis mer

Sergio Agüero er en av dem. Argentineren er av mange rangert som Premier Leagues beste spiller, men nå er den skadeplagede trollmannen tre mål bak Costa i kampen om toppscorertittelen.

Kanskje er det litt ekstra prestisje i den duellen når Chelsea og Manchester City kjemper om seriegullet.

For Costa og Agüero er både kompiser og rivaler - som fungerte dårlig sammen, men som er to av verdens beste hver for seg.

Dessverre gjør FAs utestengelse av Costa at dette blir den følesesmessige superduellen som du ikke får se i denne omgang.

PRESS: Sergio Agüero vokste opp med Diego Maradona som svigerfar.
Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
PRESS: Sergio Agüero vokste opp med Diego Maradona som svigerfar. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer