Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magisk brassespark

Senket Spurs.Direkte NÅ: Aston Villa - Tottenham

(Dagbladet.no): Etter en sjansefattig første omgang på Villa Park, åpnet Tottenham forrykende etter pause.

Jermaine Defoe og Freddy Kanoute fikk to sjanser hver de første åtte minuttene etter hvilen, men så fikk Aston Villa sin første corner i kampen og det var klart for et av sesongens høydepunkt foran mål.

- Fantastisk mål!

Gavin McCann slo ballen inn i feltet, der sto Solano klar, tok ned ballen, flikket den over sin egen skulder, før han kastet seg bakover og skjøt ballen akrobatisk i mål over sitt eget hode.

- Vanligvis tar jo jeg cornerne, men jeg tenkte å la en av unggutta prøve seg, så jeg stakk inn i boksen, sier Solano til Sky.

- Jeg klarte å få ballen opp i lufta og ta en halv-volley. Et fantastisk mål! forklarer målscoreren.

Traurig

Men det var ingen stor fotballkamp på Villa Park. Tottenham klarte ikke å skape én stor målsjanse. Nærmest kom Jermaine Defoe med et skudd fra skrått hold, men Thomas Sørensen reddet forsøket.

Begge lag mente seg også snytt for straffe, men Totteham har nok størst grunn til å føle seg snytt.

Defoe kom først på en ball i feltet og ble tydelig stemplet av Jlloyd Samuel, men dommeren dømte i stedet hands på Defoe da han regnet straffen for sikker.

- Det så ut som straffe fra benken, men dommeren sto bedre plassert og han lot den gå, sier Spurs-trener Martin Jol.

Svenske Erik Edman var flittig armbruker i flere situasjoner i Tottenham-feltet, men var hele tida på godsida til dommer Foy.

O'Leary-effekt

Villas manager, David O'Leary, kan dermed kose seg over å ha inntatt femteplassen i Premier League. Da den tidligere Arsenal-stopperen tok over Birmingham-klubben for to år siden, var Villa et bunnlag som endte tre poeng over nedrykksstreken.

I sin første sesong i klubben førte O'Leary Villa til en imponerende sjetteplass, noe han altså har gode muligheter til å kopiere i år.

O'Leary holder nå på å forhandle om en forlengelse av kontrakten som går ut om 18 måneder. Foreløpig skal forhandlingene være i stå på grunn av at O'Leary ønsker å få med seg hele trenerteamet videre, inkludert sin høyt betrodde assistent Roy Aitken.

Ingen Jol-effekt

Tottenhams nye manager, Martin Jol, har derimot neppe noen god kveld. Tottenham gikk på sitt sjette strake tap i Premier League og ligger nå på 15. plass, to poeng over nedrykksstreken.

Den svært ubehagelige sannheten om Tottenham for øyeblikket, er at de både taper og bortforklarer tapene som en nedrykkskandidat.

- Vi kunne fått uavgjort i denne kampen. Vi kontrollerer kampen i første omgang og vi er gode i de ti første minuttene av andre omgang.

Men:

- Så gir vi bort en corner, så gir vi bort et billig mål, sier en skuffet Jol.

MAGISK: Nolberto Solano scorer med ryggen mot mål. Naybet og King blir stående å måpe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media