<strong>FIKK HYLLEST:</strong> Åge Hareide ble hyllet av de danske spillerne etter kampen. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB Scanpix
FIKK HYLLEST: Åge Hareide ble hyllet av de danske spillerne etter kampen. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

VM-playoff: Irland - Danmark

Magisk Eriksen og mål av Bendtner: – Kvelden er komplett for Danmark

Christian Eriksen scoret hat trick da Danmark vant 5–1 over Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Irland – Danmark 1–5 (1–2)

(Dagbladet): Island kvalifiserte seg direkte til VM. Sverige forsvarte seg til VM-plass i går mot Italia. I kveld var det Danmark og Åge Hareide sin tur til å sikre seg den ettertraktede VM-billetten.

– Må gi det til Hareide og. Uredd og offensiv. Får sin største stjerne til å skinne på sitt klareste, skrev TV 2s Kasper Wikestad på Twitter.

– Han har fått det beste ut av Christian Eriksen. Han har tatt Nicklas Bendtner tilbake på landslaget, sa Max' kommentator Asbjørn Myhre om Åge Hareide.

<strong>1-0:</strong> Shane Duffy. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB Scanpix.
1-0: Shane Duffy. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer

Christian Eriksen scoret nemlig hat trick da det gjaldt som mest – den ene scoringen vakrere enn den andre.

– Han er den offensive lederen på det danske landslaget – og det skal Åge Hareide ha sin del av æren for. Ja, kanskje er det nordmannens største triumf at han har fått Christian Eriksen til å lyse så klart som landslagsstjerne, og det har brakt Danmark til VM, skriver Allan OIsen, sportsredaktør i Ekstra Bladet.

– De er en fantastisk gjeng

– Det er en ganske stor bragd, Irland er ikke kjent for å slippe inn fem mål på hjemmebane så veldig ofte, sier Åge Hareide til Max etter kampen.

I intervjuet har sunnmøringen kledd av seg penklærne – de ble søkk våte etter at Nicklas Bendtner sprutet ned 64-åringen med champagne etter 5-1-seieren.

– Det er en fantastisk gjeng med spillere jeg har. Det er makeløst fordi de har jobbet sammen, pushet hverandre, de har hatt tro på det. De er sterke ikke bare fotballmessig, men også mentalt, sier Hareide.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>UHELDIG:</strong> Cyrus Christie var maks uheldig da han fomlet inn 1-1 i eget nett. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB Scanpix
UHELDIG: Cyrus Christie var maks uheldig da han fomlet inn 1-1 i eget nett. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

– Hva tenker han på?

Danmark fikk derimot verst tenkelige start.

En dødball ble slått inn i den danske boksen. Nicolai Jørgensen forsøkte å klarere unna, men tuppet i stedet ballen videre inn i feltet. Kasper Schmeichel sto på halvdistanse og var utspilt, ledende til at Shane Duffy enkelt kunne heade ballen inn i åpent mål.

1–0 etter fem minutter.

– Det er forferdelig når den klareres bakover og Schmeichel ikke når den. Er det Jørgensen? Jeg vet ikke hva han tenker på der, sa Max' kommentator Asbjørn Myhre.

– Heartbreaking

Danskene skulle få sin utlikning etter flere store sjanser – og målet var av det noe absurde slaget.

Pione Sisto kom seg først forbi en ire med en lekker tunnel. Deretter slo han kula inn i den irske boksen.

Chelsea-spiller Andreas Christensen satte innsiden til. Kula så ut til å gå ut, men curlet på innsiden av stolpen. På strek sto en uheldig Cyrus Christie som forlenget ballen inn i eget nett.

– Ballen triller Danmarks vei. Og for øyeblikket er det Danmark som er videre. Den er vel ikke inne før Cyrus Christie er på den, sa Asbjørn Myhre.

– For pokker, Sisto, smalt det fra Ekstra Bladet forrige kamp.

– Pione, din deilige gutt, lød det fra Ekstra Bladet denne gangen.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>PRAKTKONTRING:</strong> Christian Eriksen satte inn 2-1 etter en nydelig kontring. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB Scanpix
PRAKTKONTRING: Christian Eriksen satte inn 2-1 etter en nydelig kontring. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Nydelig kontring

Danmark hadde fått blod på tann – især Eriksen.

Tre minutter seinere viste de oppskriften på en god kontring.

Yussuf Poulsen gjenvant ballen. Han spilte videre til Nicolai Jørgensen, som sentret tilbake til Poulsen. Poulsen spilte tilbake, og Jørgensen forlenget pasningen til Christian Eriksen.

Tottenhams playmaker la ballen i hjørnet fra seksten meter forbi en sprellende Randolph og utspilte irer.

– Eriksen hamrer inn 2–1 til Danmark. For en utvikling på kampen. Heartbreaking for irene, sa Asbjørn Myhre.

1–2 til pause–og Irland måtte score to mål.

Hat trick for Eriksen

Andre omgang svingte innledningsvis, men nok en gang skulle Christian Eriksen vise sin klasse.

Sisto spilte til Eriksen. Fra seksten meter curlet han ballen til høyre for en sjanseløs Darren Randolph.

– Praktfullt. Han er Kong Christian av Danmark. Det er feil å si at han har på egen hånd sendt Danmark til VM, men det er ikke langt unna, sa Asbjørn Myhre.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>KRONEN PÅ VERKET:</strong> Nicklas Bendtner scoret 5-1 på straffe. Hans første landslagsmål på to år. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB Scanpix.
KRONEN PÅ VERKET: Nicklas Bendtner scoret 5-1 på straffe. Hans første landslagsmål på to år. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer

Men Eriksen var ikke ferdig.

Nicolai Jørgensen la ballen inn i feltet. Stephen Ward klarerte ballen rett til den lille dansken, som måkte ballen i krysset. Hat trick, og Eriksens ellevte mål på tolv kamper i VM-kvaliken.

Bendtner-straffe

Fem minutter før slutt kom Nicklas Bendtner inn.

Rosenborg-spissen ville være med på moroa.

I det 89. minutt ble han felt av James McClean. Straffen tok han selv, 5–1.

– Lorden får seg en scoring. Kvelden er komplett for Danmark, sa Asbjørn Myhre.

Dermed vinner Danmark 5–1 sammenlagt.

Åge Hareide skal til VM!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer