Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magisk Fabregas senket Spurs

Soleklar kandidat til årets mål.

MAGIKER: Ledley King (t.v.) og Sebastien Bassong (t.h.) ble redusert til statister da Cesc Fabregas gjorde akkurat som han ville to minutter før pause.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Carl de Souza
MAGIKER: Ledley King (t.v.) og Sebastien Bassong (t.h.) ble redusert til statister da Cesc Fabregas gjorde akkurat som han ville to minutter før pause.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Carl de Souza Vis mer

||| (Dagbladet.no): Arsenal - Tottenham 3-0.

Fjorårets møte mellom Arsenal og Tottenham på Emirates gikk inn i Premier League-historien som en moderne klassiker i det øyeblikk dommer Martin Atkinson blåste av for full tid.

Sesongens første lokaloppgjør Nord-London manglet kanskje den samme nerven og underholdningsverdien, men Cesc Fabregas' scoring to minutter før pause, var til gjengjeld et mål for minneboka.

Etter 42 minutter med halvslapp derbyfotball, sendte Robin van Persie Arsenal i ledelsen da han styrte Bacary Sagnas innlegg i mål på første stolpe via en ikke nevneverdig overbevisende Heurelho Gomes i Tottenham-målet.

Rett fra avspark
Ledermålet druknet imidlertid i det som skulle komme direkte fra avspark da kaptein og midtbanemaestro Fabregas gikk foran og beviste hvorfor han kanskje er den aller beste playmakeren i Premier League med en glassklar kandidat til årets mål.

Muligens var det sløvhet, muligens var det skuffelse. Uansett: Tottenham-forsvaret var ikke med på notene da de tok avspark etter ettermiddagens første av tre baklengsmål, noe Fabregas skulle utnytte til fulle.

22-åringen stjal med seg ballen fra Wilson Palacios et stykke inne på Tottenhams halvdel, skled unna både ett og to taklingsforsøk, tok seg forbi Ledley King og vips åpnet målet seg foran ham.

Med en kalkulert avslutning - under press fra Vedran Corluka - banket han ballen inn nede ved nærmeste stolpe bak Gomes.

- Cesc laget et fantastisk mål. Det var briljant, sier Robin van Persie.

Sløvt Spurs
Gomes var med andre ord ikke å klandre denne gangen, men det var han derimot da Robin van Persie pyntet på sluttresultatet etter hvilen med det som var Arsenals 32. scoring på 10 kamper så langt denne sesongen - et tall som taler for seg selv.

Bacary Sagna kom seg fri fra Benoit Assou-Ekotto ute på høyresida på tross av kamerunerens iherdige forsøk på å stoppe ham.

Assistentdommerens ivrige vinking med flagget for å markere et Arsenal-frispark, fikk gjestene til å stoppe fullstendig opp, men dommer Mark Clattenburg benyttet seg av fordelsparagrafen, og vertene fortsatte ufortrødent videre.

Sagna slo inn foran mål, og når Gomes ikke rakk fram til ballen, fikk van Persie en enkel oppgave med å pirke inn 3-0.

På tross av stor Arsenal-dominans etter pause, ble det ikke flere mål på Emirates, der hjemmelaget klatret forbi Manchester United på tabellen med like mange kamper spilt. United kan imidlertid ta tilbake annenplassen med seier mot Blackburn seinere i kveld.

Manager Arsène Wenger sikret seg forøvrig sitt 1000. ligapoeng etter at han overtok Arsenal-jobben etter Bruce Rioch for 13 år siden.

Manchester-motstand

PS! Mens Arsenal og Tottenham var i aksjon på Emirates, ble kvartfinalene av ligacupen trukket. Spurs får en mulighet til å revansjere fjorårets finaletap mot Manchester United, mens Arsenal møter Manchester City i Manchester.

Her er kampene:

Blackburn - Chelsea, Portsmouth - Aston Villa, Manchester City - Arsenal og Manchester United - Tottenham. Kampene skal spilles 30. november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media