Magisk Higuaín senket Málaga på egenhånd

Stod for fire av sju mål i Bernabeu-thriller.

(Dagbladet.no): • Real Madrid - Málaga 4-3.

Kampuret på mektige Santiago Bernabeu viste snart 70 spilte minutter og Málaga svevde høyt.

Apono hadde akkurat hamret inn en kanonkule av et straffespark, Málaga ledet 3-2 og det med én mann mer på banen etter at Sergio Ramos fikk marsjordre like før pause for en stempling i mageregionen på Eliseu.

Utfordreren øynet en sensasjon, og det i Reals egen lekegrind.

Om lykkerusen spilte Málaga et puss, vites ikke, men konsentrasjonen skulle glippe bare sekunder senere.

Glemte Higuaín

Etter allerede å ha notert seg for to scoringer i første omgang, hvorav ett fra straffemerket, burde man være klar over hvilken trussel Gonzalo Higuaín  utgjør på den siste tredjedelen av banen.

Den gang ei.

Da Fernando Gago snublet ballen videre til Higuaín i mellomrom, var ikke den rettvendte Real-spissen sein å be, og fant luka mellom keeper og stolpen med et velplassert skudd fra 25 meter.

FIREMÅLSSCORER: Gonzalo Higuaín kunne juble for intet mindre enn fire fulltreffere på Santiago Bernabeu mot Málaga. Foto: AFP/Scanpix
FIREMÅLSSCORER: Gonzalo Higuaín kunne juble for intet mindre enn fire fulltreffere på Santiago Bernabeu mot Málaga. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Den unge argentineren ville imidlertid ikke nøye seg med en utligning. Han ville også vinne, og fikk en strålende mulighet til å sørge for det da han ble hektet opp av Javier Calleja inne i boksen, og dermed straffespark til vertene.

Dermed fikk han selvfølgelig lov til å prøve selv fra elleve meter. Francesco Arnau i Málaga-buret gjettet imidlertid riktig, og avverget i første omgang, men bare for å gi Higuaín en enda fetere mulighet på returen.

Den hadde Real-spissen få problemer med å omsette i sitt fjerde mål for kvelden, og dermed kjempet de hvitkledde seg tilbake til tre poeng, foreløpig serieledelse og press på Barcelona som møter Valladolid på Camp Nou senere i kveld.

Mestscorende argentiner

Higuaín representerer den tilsynelatende overfloden av ungt, argentinsk angrepstalent i La Liga, men havner ofte i skyggen av overskriftene landsmennene Lionel Messi og Sergio Agüero skaper for henholdsvis Barcelona og Atlético.

Likevel er det Higuaín som er den mestscorende av trekløveret med sine ni seriemål så langt.

Det kan være dårlig nytt for Real-legenden Raúl, som bivånet rekkekameratens scoringsshow fra benken. Veien tilbake til førsteelleveren kan bli tøff for 31-åringen, som så langt har notert seg for fem fulltreffere i seriesammenheng.   

Magisk Higuaín senket Málaga på egenhånd
MARSJORDRE: Sergio Ramos (nr. to f.h.) sørget for at Real Madrid måtte klare seg med 10 mann i mer enn en omgang mot Málaga.
SVEVDE HØYT: Málaga hadde seieren på vei ned i lomma, men glemte Gonzalo Higuaín. Det skulle straffe seg.