Norge - Østerrike i håndball-VM:

Magisk Myrhol-pasning da Norge rundspilte Østerrike

Norge viste muskler mot Østerrike og vant med ti mål.

  • Norge - Østerrike 34-24 (16-13)

HERNING (Dagbladet): Håndballgutta fortsetter seiersmarsjen i håndball-VM og vant enkelt mot Østerrike i kveld.

De norske gutta møtte et lag i fullstendig krise etter lørdagens sjokktap mot lille Chile. Flere norske spillere advarte mot et heltent østerriksk mannskap før kampen i kveld, men det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Selv om det ble en timålsseier, var ikke landslagssjef Christian Berge helt fornøyd etter kampen.

- Det er noen ting å plukke i, men i det store og hele bildet er det bra, innledet han før han forklarte hva han ikke var fornøyd med.

- Vi gjør tekniske feil. Litt for mange til at jeg kan si at jeg er strålende fornøyd. Vi skal rette på det og bli bedre, sa Berge til TV3.

Nå står Norge med seks poeng og full pott etter tre kamper. VM-starten har vært nærmest perfekt.

- Superstjerneblikk

Det var svært jevnspilt i starten av oppgjøret mellom de to nasjonene. De norske spillerne fikk rett i sin spådom - for det var et helt annet Østerrike-lag som viste seg fram mot Norge enn i kampen mot Chile.

Etter ti minutter sto det likt på måltavla, hvor begge lag hadde seks mål hver. Omgangens kanskje vakreste detalj kom da Bjarte Myrhol serverte Magnus Jøndal på nydelig vis like etter.

Østerrikerne fortsatte imidlertid å holde følge med Norge utover i omgangen. Sander Sagosen startet kampen godt, men gjorde to grove feil midtveis som ledet til mål imot. Stjernespilleren var tydelig forbannet på seg selv, og svarte med å banke ballen i motstandernes mål.

- Typisk superstjerneblikk når han bare skuler tilbake på dem, lo TV3-kommentator Kristian Kjelling da Sagosen stirret tilbake på forsvarerne som hadde prøvd å stoppe ham.

Østerrike ga seg imidlertid ikke. I de to første kampene vant Norge med henholdsvis 10 og 19 mål, men dagens motstander var av et annet kaliber.

- Tror vi har godt av å kjenne at vi blir pustet litt i nakken, sa TV3s kommentatorer, og til pause sto det 16-13 i Norges favør.

- Spinnville tall

Norge klarte å få en liten luke i løpet av andre omgangs ti første minutter, og ledet med seks mål på det tidspunktet. Men Espen Christensens innsats mellom stengene var minst like viktig, og keeperen sto med en redningsprosent på godt over 60 på det stadiet i kampen.

- Det er helt spinnville tall, sier TV3s kommentator, Daniel Høglund.

Christensen på sin side var ydmyk i møte med media etter kampen.

- Jeg vet ikke om jeg har blitt en fantastisk mye bedre målvakt. Det går opp og ned, og det kommer det til å gjøre her i VM. Det kan snu, sa han beskjedent til TV3.

I tillegg til Christensen og Sagosen, var Magnus Jøndal svært markant for Norge, og scoret på nesten hver mulighet han fikk. Kanten endte til slutt opp med sju mål, kun slått av Sagosen.

I det som før pause så ut til å bli en jevnspilt affære, utviklet det seg likevel til en total overkjøring etter hvert. Østerrike klarte ikke å holde følge i andre omgang, og til slutt sto det 34-24 på måltavla.

Gruppefinale?

I morgen venter Chile - og igjen er det norske laget storfavoritter. Søramerikanerne overrasket som nevnt mot Østerrike, men skal likevel være enkel match for de norske gutta.

Gruppespillet i VM avsluttes med det som trolig blir en ren gruppefinale mot Danmark torsdag kveld. Danskene er gullfavoritter på hjemmebane, og har enorm støtte på tribunen i hver kamp. Alt ligger til rette for en real thriller i Boxen Arena i Herning.

Etter gruppespillet går de tre beste lagene videre til hovedrunden. Der er trolig Sverige den største utfordreren.