1-0:  Wayne Rooney sender Manchester United i ledelsen etter 43 minutter. Foto: NTB Scanpix
1-0: Wayne Rooney sender Manchester United i ledelsen etter 43 minutter. Foto: NTB ScanpixVis mer

Magisk Rooney skrev historie på Old Trafford

Har scoret 100 mål på Uniteds hjemmebane.

Manchester United - Bournemouth 3-1

(Dagbladet): Wayne Rooney (30) ble kampens sentrale spiller da Manchester United slo Bournemouth 3-1 i den utsatte kampen i Premier League tirsdag kveld. Han var involvert i alle Uniteds scoringer.

Veteranen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 42 minutter. Han plasserste ballen i mål fra rundt elleve meter etter et flott forarbeid av Juan Mata og Anthony Martial. Dette var Rooneys 100. mål i Premier League på Old Trafford, noe ingen har klart før ham.

På mål nummer to - etter 74 minutter - var Rooney selv arkitekten. Han sendte ballen til Antonio Valencia, som igjen ga den til Marcus Rashford. Den unge kometen skjøt ballen i mål til høyre for Bournemouth-keeper Adam Federici.

Tre minutter før slutt serverte Rooney lagkamerat Ashley Young bak Bournemouth-forsvaret, hvilket resulterte i 3-0. Rett etterpå scoret Chris Smalling selvmål.

Skader Men etterpå snakket alle om Wayne Rooney, som har slitt mye med skader denne sesongen. 30-åringen sendte en klar beskjed til England-trener Roy Hodgson:

- Jeg blir å regne med i EM-sluttspillet i Frankrike.

Tidligere i år er det blitt spekulert i om han i det hele tatt vil slippe til i konkurranse med Harry Kane og Jamie Vardy. Men mot Bournemouth var Rooney knallgod, til dels magisk. Tidligere har bare Arsenal-spiller Thierry Henry klart å score over 100 mål på egen hjemmebane i Premier League. Han står med 114 mål.

Takket for støtten Totalt endte Rooney på åtte mål denne sesongen.

Med seieren gjorde United et hopp fra sjette- til femteplass på tabellen. Laget får muligheten i Europa League neste sesong.

Det var påfallende mange tomme seter på Old Trafford. Det var tydelig at turistene hadde dratt hjem etter søndagens avlyste kamp. Et sikkerhetsfirma la igjen en kopi av en bombe etter en sikkerhetsøvelse og har innrømmet brøleren.

- Takk for støtten. Dere sviktet oss aldri, sa trener Louis van Gaal til fansen over høyttaleranlegget etter kampen.

- Veldig gode Manchester United spiller FA-cupfinalen mot Crystal Palace førstkommende lørdag. I TV-intervjuer etter kampen sa manager van Gaal:

- Vi var veldig gode i andre omgang. Dessverre slapp vi inn et unødvendig mål. Målet var å kvalifisere oss til Champions League, men det klarte vi ikke. Fortsatt har vi FA-cupfinalen igjen. Alle får gjør seg opp en mening om hvordan de har prestert denne sesongen.

Om sin egen framtid sier han:

- Jeg har kontrakt i tre år og ønsker å fullføre denne. Jeg er fortsatt manager.

TAKKET FANSEN:  Louis van Gaal. Foto: NTB Scanpix
TAKKET FANSEN: Louis van Gaal. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.