Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magisk slutt sendte Norge til semifinale

Dramatisk i curling-VM.

Norge var ille ute, men Thomas Ulsrud og curlinggutta sto for en strålende avslutning og sikret sluttspillplass etter forlengning mot Australia.

Norge måtte vinne for å unngå skillekamper.

Da Australia gikk opp i 7-5 i omgang ni så det stygt ut. Hugh Millikin (skip) og de andre australierne var i ferd med å juble for seier, men Team Ulsrud tvang fram en ellevte omgang da de utlignet til 7-7 i omgang ti.

I forlengningen stjal Norge to poeng da centimeterne var på norsk side. Det sikret 9-7-seier og semifinale mot Kina. Vinner Norge den kampen venter taperen av Canada - Skottland i jakten på finaleplass.

Norges kamp mot Australia var full av dramatikk.

Norge ledet 5-3 etter sju omganger, men surret fælt i den åttende. Millikin og lagkameratene vant hele 3-0 og snudde kampen. Da de økte til 7-5 i omgangen etter, lå det an til omspill. Men slik gikk det ikke etter Team Ulsruds magiske sluttspurt.

- Wow. Jeg trodde vi ødela alt i åttende omgang. Så trodde jeg vi ødela det i omspillet. Men det gikk vår vei til slutt, sa Ulsrud.

(NTB)

DRAMATISK KAMP: Men etter et råsterkt comeback er skip Thomas Ulsrud og det norske laget klare for semifinale i curling-VM. Foto: AP/SCANPIX
DRAMATISK KAMP: Men etter et råsterkt comeback er skip Thomas Ulsrud og det norske laget klare for semifinale i curling-VM. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
image: Magisk slutt sendte Norge til semifinale
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media