IKKE GODT NOK: Luis Suarez og Steven Gerrard var ett mål unna nok en magisk snuoperasjon i Europa. Denne gangen holdt det ikke helt inn, og dermed er Liverpool ute av Europa League.Foto: EPA/PETER POWELL
IKKE GODT NOK: Luis Suarez og Steven Gerrard var ett mål unna nok en magisk snuoperasjon i Europa. Denne gangen holdt det ikke helt inn, og dermed er Liverpool ute av Europa League.Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

Magisk Suarez holdt ikke for Liverpool

Gikk ut av Europa League på bortemål.

Liverpool - Zenit 3-1 (Sammenlagt 3-3, Zenit videre på bortemål).

(Dagbladet): Liverpool visste fra fløyta gikk hva som sto på spill i Europa League i går kveld. Med to i sekken og ingen bortemål fra St. Petersburg handlet det om å score mål.

Minst tre, om de ville ekspedere Zenit fra turneringen. Og med forsvaret som sin akilleshæl var det liten vits i å spre det offensive kruttet for lenge på Anfield.

I knapt tjue minutter av førsteomgang var tempoet helt enormt. Idet tempoet roet seg litt, kom målene.

Forsvarstabbe
Først ute var legenden og superveteranen Jamie Carragher med en gavepakke av de helt sjeldne. Upresset sendte han en feilpasning i retning Reina i Liverpool-målet, der bortelagets Hulk kom på løp.

Alene med keeper gjorde ikke den brasilianske spissen noen feil, og sørget samtidig for at hjemmelaget måtte score fire ganger om de skulle avansere.

Men der de fleste hjemmesuporterne ga opp håpet med Hulks scoring, beholdt Luis Suarez troa. Først banket han inn et frispark til utlikning etter en halvtime. Så repeterte han øvelsen etter en time på fantastisk vis.

Fra tjue meter skrudee han ballen i den russiske landslagskeeperen Malafejevs lengste hjørne. Innimellom der hadde Joe Allen også scoret for Liverpool.

Bare nesten
Så startet kanonaden mot Malafejev og Zenits mål. Både Gerrard og Shelvey hadde gode sjanser til å sende hjemmelaget videre, men Malafejev viste klasse ved flere anledninger.

Og i motsatt ende var Hulk en konstant trussel.

Men de røde kastet alt de hadde framover, til og med Pepe Reina ble med i angrep på overtid. Uten at det ga annet enn en ny Hulk-sjanse alene mot åpent mål og to Liverpool-spillere.

For til tross for en imponerende forestilling holdt ikke de tre målene til annet enn en hederlig exit for Brendan Rodgers og Liverpool. Og en traurig slutt på Jamie Carraghers europeiske Liverpool-karriere.