BA-NTASTISK: Chelsea's Demba Ba scorer kampens eneste mål i FA cup-omkampen mot Manchester United på Stamford Bridge. Rio Ferdinad blir nærmeste tilskuer til magien og kan lite gjøre. Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB Scanpix
BA-NTASTISK: Chelsea's Demba Ba scorer kampens eneste mål i FA cup-omkampen mot Manchester United på Stamford Bridge. Rio Ferdinad blir nærmeste tilskuer til magien og kan lite gjøre. Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Magisk volley sendte United ut av FA-cupen

Demba Ba med årets mål?

(Dagbladet): Chelsea - Manchester United 1-0.
Det måtte en scoring som skriver seg inn i historiebøkene for å avgjøre FA cup-omkampen mellom Chelsea og Manchester United i London i dag.

En lang og høy pasning fra Juan Mata så egentlig ikke farlig ut på sin ferd mot United-målet, men Demba syntes tilsynelatende at det var en perfekt pasning.

Med blikket på ballen får han timing, blikk og avslutning til å smelte sammen til vakker fotballkunst, der han på hel volley styrer ballen i bue over United-keeper David de Gea og inn i nettmaskene i motsatt hjørne.

De Gea ble stående å slå ut med hendene. Forståelig nok. Han var sjanseløs på avslutningen, og han var nettopp overlistet av en scoring av de helt sjeldne.

Har slitt tungt Demba Ba - som har slitt tungt i Chelsea-trøya den siste tiden - løp derimot som en helt mot sidelinja for å motta hyllesten fra både fans og medspillere.

Og han fortjente hver millimeter av oppmerksomheten.

Det var Demba Bas tredje scoring for Chelsea i FA-cupen i år, men bare hans femte for blåtrøyene siden overgangen fra Chelsea.

- Fortjent seier Chelsea-manager Rafael Benitez var naturlig svært fornøyd med seieren i prestisjekampen mot United-boss Sir Alex Ferguson.

- Jeg synes vi var det beste laget over to kamper. United hadde en-to sjanser, men vi hadde også en til to muligheter til å punktere kampen, sa Rafael Benitez til TV2 etter kampen.

Om scoringen sa han følgende:

- Det var en fantastisk avslutning.

Kjedelig - morsomt Nettsusen kom fire minutter ut i andre omgang, og satte tonen for en omgang med langt mer positivt fortegn enn de første traurige 45 minuttene.

Etter 2-2 i den første FA cup-kampen mellom lagene i år, så skulle det uansett kåres en vinner i dag. Med 0-1 måtte altså Manchester United risikere mer.

Fantastisk Cech-redning Kvarteret ut i omgangen kom også sjansen som United trengte. Javier Hernandez, som har scoret sju mål på ti kamper mot Chelsea, stupte fram på et overlegg fra Danny Welbeck. Han klarte å styre avslutningen på mål, men Chelsea-keeper Petr Cech fikk på mirakuløst vis en hånd på avslutningen.

Mens Demba Ba scoring kanskje er årets mål i England, så var den Cech-redningen trolig årets redning på balløya.

Meksikanske Hernandez gikk bort til Cech etter sjansen og ansiktsuttrykket lyste av undring over hvordan Chelsea-keeperen kunne redde den.

Men Chelsea var heller ufarlige, og skapte flere gode muligheter til å doble ledelsen

Sparte van Persie United-boss Sir Alex Ferguson valgte å spare Robin van Persie fra start. For mange United-supportere var det trolig et overraskende trekk, all den tid heller ikke Wayne Rooney var aktuell for laget. Han pådro seg en lyskestrekk under landslagsoppholdet for England.

Men etter 61 minutter kom van Persie inn, for Tom Cleverley, og er det én mann United-fansen skulle ønske at fikk en sjanse til å utligne, så er det nederlenderen.

Og den kom, to minutter før full tid:

Patrice Evra dra seg fri langs kanten og fant van Persie i ensom majestet på sju meter. van Persie fikk både tid og rom, men fyrte avslutningen håpløst utenfor.

Og slik endte årets FA cup-eventyr for Manchester United, mens Chelsea kan fortsette jakten på sin femte Fa cup-tittel de siste sju årene.

Men først venter et annet Manchester-lag i semifinalen, Manchester City.

TAKKET FOR KAMPEN: Manchester United-manager Alex Ferguson takket Chelsea-boss Rafael Benitez for kampen. Et slikt håndtrykk unngikk de etter forrige kamp. I dag var de gentlemenn igjen. Foto: Ian Kington / AFP / NTB Scanpix
TAKKET FOR KAMPEN: Manchester United-manager Alex Ferguson takket Chelsea-boss Rafael Benitez for kampen. Et slikt håndtrykk unngikk de etter forrige kamp. I dag var de gentlemenn igjen. Foto: Ian Kington / AFP / NTB Scanpix Vis mer