Magisk

LONDON (Dagbladet): Roma 1000 takk for en kveld for alle som har Liverpool i hjerte og hjerne. Anfield ble til Colosseum. Byens helter ble klare for kvarten i Champions League. John Arne Riise sier dette var hans største fotballkveld. Så langt.

- Dette er helt klart det største jeg har vært med på, sier han til Dagbladet etter The Kop har brukt de siste rester av stemmebåndene på to sanger. For å hylle Gerrard Houllier - som var tilbake etter sitt lange sjukeleie - og på den hymnen «You'll never walk alone».

- Kvartfinale, hvem er ønskemotstander?

- Det har jeg ikke tenkt noe på. Vi tar dem vi får, men det er klart vi har sjansen til å gå helt til finalen ettersom det nå er borte- og hjemmekamper. Alle vet at vi er vanskelige å slå her hjemme på Anfield, sier Riise.

Startet perfekt

Og legger til:

- Målet vårt er sjølsagt å være med hele veien, vi vil vinne noe. Gjerne både ligaen og Champions League, men nå konser vi på Chelsea-kampen, sier en meget godt fornøyd John Arne Riise etter den helsikes spennende og velspilte fotballkampen. Som startet helt perfekt for Liverpool etter fem minutter. Danny Murphy skulle skyte, men ble felt. Kampens gode norske dommer, Rune Pedersen, var ikke i tvil Rune gikk ned i knestående og pekte på straffemerket. Jari Litmanen var den rolige finnen...1- 0.

Anfield ble til Colosseum, The Kop sang for Houllier, de sang for laget, de sang for byen og de sang med nerver i stemmen. For med 1- 0, og uavgjort mellom Galatasary og Barcelona, var Liverpool ute av pengecupen.

- Vi fikk akkurat den starten vi skulle ha. Før kampen fikk vi en beskjed, og det var å gå utpå og kjøre på, sa John Arne Riise, som også fikk en spesialbeskjed.

- De ville at jeg skulle bruke skuddbeinet mest mulig. Jeg hadde mange skudd, og kom vel nærmere og nærmere, sier Riise, som sammen med Liverpools ti andre helter nedla et voldsomt arbeid på venstre midtbane... forover, bakover og innover.

Puls i 200

- Etter tjue minutter hadde jeg gjort fem lange løp etter hverandre. Da var jeg så kjørt at jeg fikk lov til å bruke fem minutter for å få pulsen ned. Den var sikkert i 200, og jeg er sliten nå også. Men, samtidig er jeg så gira at jeg kunne ha fortsatt å løpe. Den stemningen som var på Anfield var helt fantastisk, sier Riise, som legger til at påsken i år blir fotball og ikke noe annet.

- Men jeg er klar til landskampen mot Tunisia, der vil jeg gi hundre, sier Riise som hadde en samtale med landslagssjef Nils Johan Semb som var på kampen.

- Nerver om hva som skjedde i Tyrkia?

- Vi kunne ikke tenke noe som helst på hva som skjedde i den andre kampen. Dette hadde vi i våre hender, og det var vi som måtte avgjøre dette på vår måte. Stemningen i garderoben etter kampen var stor. Houllier var stolt av oss. Han mente vi hadde vist karakterstyrke med det presset vi var under, sier Riise.

Romertall

Etter 65 minutter eksploderte Anfield i farger. Danny Murphy la et frispark inn i feltet. Air Heskey hoppet og hang og hang. Ballen kom og Heskey headet inn 2- 0. En kveld for minnebøkene, og derfor resultatet med romertall også: Liverpool II- Roma 0.

- Det var nok et av mine viktigste mål, sier Emile Heskey. En annen gromgutt var Steven Gerrard.

- Dette var for Houllier og for fansen, sier han.

Assistentmanager Phil Thompson er kjent for å være en buse. Han var lavmælt og nesten litt på gråten.

- Jeg har sagt det hele tida at denne gjengen har det i seg. De beviste det nå og det er klart at vi skal være med hele veien til finalen, sier Phil.

  • Italienernes tap var klubbens første på de siste i Europa. Roma ble som kjent ikke bygd på en dag, men den ble utslått i løpet av 90 minutter.
ELLEVILT: John Arne Riise jubler med Jari Litmanen som ga Liverpool ledelsen 1- 0 på straffe.