Martin Ødegaard

- Magisk

Martin Ødegaard (24) og Arsenal fortsetter å dominere i Premier League. Søndag herjet han med Tottenham i kampen om Nord-London.

I SITT LIVS FORM: Martin Ødegaard har trolig aldri vært i bedre form i karrieren. Søndag scoret han igjen. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
I SITT LIVS FORM: Martin Ødegaard har trolig aldri vært i bedre form i karrieren. Søndag scoret han igjen. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tottenham - Arsenal 0-2 (0-2)

- Han er kongen av Nord-London, sier Kasper Wikestad om magikeren Martin Ødegaard.

Drammenseren ble nylig kåret til månedens spiller i Premier League, og var nok en gang toneangivende da Arsenal kom seirende ut av hatoppgjøret mot Tottenham. Samtidig dro de ifra Manchester City i tittelracet.

Nordmannen sto for Arsenals andre etter at Hugo Lloris ga gjestene en gavepakke i form av et selvmål.

- Han er muligens den aller beste spilleren i Premier League akkurat nå, mener Viaplays Tor Ole Skullerud.

- Han er magisk, skriver fotballnettstedet Goal.

Seieren er Arsenals første borte mot Tottenham i ligaen siden 2014. Da var det nåværende trener Mikel Arteta som bekledde kapteinsbindet Ødegaard nå bærer.

- Det var på tide, sier kapteinen selv etter kampen.

Målmaskin

Ødegaard har den siste tida bøttet inn med mål. På de siste fem kampene har det tidligere Godset-esset vartet opp med fire mål og tre målgivende pasninger.

Søndag kom enda et nettkjenning, og Arsenals nummer åtte er nå toppscorer for serielederne.

- Det var en deilig scoring. Jeg hadde en liknende situasjon litt tidligere, men på den andre fikk jeg litt bedre treff, sier Ødegaard til Viaplay etter kampen.

Han tror det er flere faktorer til hvorfor målene plutselig har begynt å renne inn.

- Det er sammensatt. Jeg tror det handler om hvordan vi spiller og min rolle. Fokuset mitt har endra seg også. Jeg har snakka mye med trenerne om å komme i de riktig rommene og i boksen, forklarer han.

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard var i det lekne hjørnet på trening før Serbia - Norge i Beograd Vis mer

- Skremmende

Arsenal tok tak i taktpinnen fra start, og allerede etter kvarteret spilt var ledelsen i boks. Tottenham-keeper Hugo Lloris var både uheldig og klumsete da et innlegg fra Bukayo Saka gikk via et Tottenham-bein og mot franskmannen.

Den nylig landslagspensjonerte keeperen endte opp med å slå ballen i eget mål. I Viaplays pausestudio var de ikke nådige med 36-åringen.

- Han roter det til, rett og slett. Ja, den er litt borti Ryan Sessegnon, men det er skremmende å se en sånn feil på dette nivået, mente fotballekspert Eirik Bakke.

Tabben er ikke Lloris' første denne sesongen. Tidligere har han hatt svake involveringer mot både Newcastle og akkurat Arsenal.

Drømmescoring

De rødtrøyene fortsatte i samme spor, og både Martin Ødegaard og Thomas Partey var nære ved hvert sitt langskudd. Et par minutter seinere skulle den imidlertid sitte for førstnevnte.

Nordmannen fikk ballen fra Saka på høyrevingen, og uten å nøle sendte han fra seg en markkryper som krøp hele veien i nettmaskene bak Lloris.

FINSTILTE SIKTET: Martin Ødegaard prikket inn 2-0 for Arsenal. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
FINSTILTE SIKTET: Martin Ødegaard prikket inn 2-0 for Arsenal. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Vis mer

- For en drømmescoring! Det er nesten så man må klype seg i armen, brølte Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Både Ødegaard og hans mannskap ble hyllet etter den dominante omgangen.

- Det er et Arsenal-lag som rett og slett har spilt Tottenham av banen. Det er imponerende av Arsenal og ditto svakt av Tottenham, konkluderte Pål-André Helland.

- Ødegaard har vært veldig god i omgangen Han styrer alt utpå der, mente Bakke.

- I alle dager!

Tottenham så ut til å ha giret opp etter pausen. Harry Kane spilte gjennom Sessegnon på lekkert vis, men vingbacken ble stoppet av Arsenal sisteskanse Aaron Ramsdale.

Kommentatorene kunne knapt tro det de så.

- Hvordan er det ikke mål?! I alle dager!, ropte Wikestad i forundring.

MÅLLØS: Harry Kane har vært dødelig i Premier League denne sesongen. Søndag klarte han ikke å overliste Arsenal-keeper Aaron Ramsdale. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB
MÅLLØS: Harry Kane har vært dødelig i Premier League denne sesongen. Søndag klarte han ikke å overliste Arsenal-keeper Aaron Ramsdale. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Vis mer

De liljehvite fortsatte å presse på og kom til flere gode muligheter. Spesielt svenske Dejan Kulusevski var farlig frampå flere ganger.

Det høye presset til Tottenham ga Arsenal flere gode kontringsmuligheter. Granit Xhaka fant spissvikar Eddie Nketiah foran mål. Engelskmannen fikk kontroll på banen men maktet ikke å overliste Lloris.

Til tross for en haug med sjanser, klarte ingen av lagene å sette ballen i mål i den andre omgangen, og kampen ender dermed 2-0 i favør Arsenal.

Seieren sender London-laget åtte poeng foran Erling Braut Haaland og Manchester City på andreplass. Tottenham blir værende på femteplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer