FIKSET SEIER:  Lionel Messi sikret tre argentinske poeng på overtid. Foto: AP Photo/Jon Super.
FIKSET SEIER: Lionel Messi sikret tre argentinske poeng på overtid. Foto: AP Photo/Jon Super.Vis mer

Magiske Messi reddet Argentina på overtid

Iran rystet de argentiske stjernene.

Argentina - Iran 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Når et helt mannskap svikter, er det helt greit å ha kanskje verdens beste spiller på laget.

For det var nettopp det som skjedde med Argentina. Iran var langt nærmere scoring enn de Sør-Amerikanske stjernene. Men så. På overtid tok Lionel Messi saken i egne bein, og skrudde inn seiersmålet og avansement.

Alle fra start 1. omgangen mellom Argentina og Iran ble ikke like spennende som mange hadde sett for seg. Argentina stilte med alle sine offensive ess fra start, uten at det så ut til å hjelpe.

Argentina holdt i ballen og kontrollerte kampen. Likevel uteble de store sjansene fra Messi & co. I den andre enden var ikke Iran noe nærmere. Faktisk hadde ikke de rødkledde et eneste skudd på mål før hvilen.

Etter hvilen la Argentina noe om formasjonen, for å få Lionel Messi mer sentralt i banen. Men etter 52 minutter var det Iran som skapte kampens største sjanse. En flott kontring endte med et innlegg fra høyresiden. I feltet ventet Iran-spissen Reza Ghoochannejhad som avsluttet mot mål. Avslutningen reddet Romero i Argentina-buret.

Snytt for straffe Noen minutter senere var de frempå igjen. Ashkan Dejagah overrasket Pablo Zabaleta som felte iraneren innenfor 16-meteren.

- Iran er snytt for straffespark, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på lufta.

Og de rødkledde underdoggene fortsatte å kjøre kampen. Nevnte Dejagah stupte fram og leverte en kanonheading. Bare en en god redning av Romero hindret Iran-ledelse.

Lionel Messi kom aldri helt i gang for Argentina. Det nærmeste Barcelona-stjernen kom var et skudd fra 18 meter utenfor, og et frispark i nettveggen.

 AVGJØRELSEN:  Lionel Messi skrur inn scoringen som sikret Argentina seieren på overtid. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
AVGJØRELSEN: Lionel Messi skrur inn scoringen som sikret Argentina seieren på overtid. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

Men man kan aldri avskrive en spiller av Lionel Messis kaliber. På overtid lurte han vekk en forsvarer og curlet ballen vakkert i det lengste hjørnet.