LEKKERT MÅL: Daniel Fredheim Holm gratulerer Mushaga Bakenga etter den elegante avslutningen som ga Rosenborg ledelsen 2-0. Foto: Ned Alley, Scanpix
LEKKERT MÅL: Daniel Fredheim Holm gratulerer Mushaga Bakenga etter den elegante avslutningen som ga Rosenborg ledelsen 2-0. Foto: Ned Alley, ScanpixVis mer

Magiske sekunder ga Rosenborg sølvplass

Det var også alt som varmet på Lerkendal.

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Fredrikstad 2-0.

I den kjølige Trondheims-lufta var det ikke mye varme Fredrikstad og Rosenborg klarte å spre opp på tribunene. Svakt tempo, dårlige pasninger og lite sjanser preget kampen som var så viktig for begge lag.

Rosenborg i jakten på sølv, Fredrikstad i kamp om å ikke rykke ned. Trønderne klarte sin del av jobben takket være en 19-åring som fikk starte kampen fordi Rade Prica pratet på seg gult kort i forrige oppgjør.

Bakenga takket for tilliten med å skaffe straffespark etter et herlig rykk forbi Jørgen Horn.

Og bare fire minutter senere vant han to dueller takket være aggressivitet på ball, før han elegant tuppet ballen over Jon Masalin i FFK-målet.

Med 2-0 og tre poeng gikk Rosenborg forbi både Vålerenga og Tromsø på tabellen. De kan dermed styre sin egne skjebne i jakten på inntektsbringende og sportslig svært viktig E-cup-plass neste sesong.

For å være sikker på deltakelse der må Rosenborg inn blant de tre beste i årets serie.

Men skal det bli noe fres i Europa må det et helt annet spill til enn det som ble vist mot Fredrikstad. Rosenborg skapte lite store sjanser og virket nesten like trege i beina som mot Strømsgodset søndag.

I duell med Fredrikstad var imidlertid det mer enn nok, og gutta fra plankebyen er for alvor i ferd med å rote seg inn i nedrykkstriden. Rufsete defensivt og nesten ufarlige fremover oppsummerer greit innsatsen på Lerkendal. Et par-tre halvsjanser var alt de klarte å spille seg frem til, og det holder ikke på en dag hvor heller ikke Rosenborg imponerte.

Bortsett fra de ti sekundene Mushaga Bakenga viste frem sitt potensiale.

Så spørs det om 19-åringen plasseres på benken igjen når Rade Prica er tilbake og Brann kommer på besøk søndag.