Magne, Myggen og Maradona

Magne Hoseth (23) startet en underskriftsaksjon da Erik Mykland (31) sluttet på landslaget. I går møtte Molde-juvelen sin store helt for første gang.

KØBENHAVN (Dagbladet): De to har de kreative kvalitetene landslagssjef Nils Johan Semb gjerne skulle hatt i troppen sin. Men Myklands nei er definitivt, og skader og sjukdom har stoppet Hoseths gjennombrudd. Molde-spilleren er dypt inspirert av Mykland.

- Jeg har alltid drømt om en midtbane med de tre M-ene: Magne, Myggen og Maradona, sier han.

Uortodoks stil

Helt siden lilleputtdagene på Averøykameratene har Magne Hoseth sett opp til den lille sørlendingen som den gangen spilte på Start. Inntil i går hadde de aldri hilst på hverandre.

- Jeg liker Myggen fordi han er så uortodoks i stilen. Skulle ønske jeg fikk spilt sammen med ham, men nå er det vel urealistisk. Sjansen gikk fra meg da han sa nei til å spille for Norge, sier Hoseth.

Hoseth er en seriøs beundrer, og engasjerte seg på alvor da Myggen bestemte seg for å gi seg i landslagstrøya.

- Jeg hadde en underskriftsaksjon på hjemmesida mi for å få Myggen tilbake. Mange svarte. Dessverre har jeg ikke fått overlevert resultatene til Erik enda, sier Hoseth som får sjansen til det enten i dag eller i morgen.

På det kjappe treffet i går, avtalte han og Myggen å møtes for en prat i fred og ro. Der kommer Hoseth til å lytte mer enn han snakker.

- Jeg ser opp til Myggen som person i like stor grad som jeg ser opp til ham som fotballspiller. Myggen tør å være seg sjøl og orker ikke å skjerme seg hele tida. Dessuten tar han konsekvensen av sin egen livsstil, og er førstemann til å innrømme det han gjør. Det er ikke mange bortforklaringene jeg har lest fra ham, sier Hoseth.

Han har sjøl levd i rampelyset siden han slo gjennom 18 år gammel i 1999.

- Jeg styrer unna de tingene Myggen gjør. Er ikke så frittgående, men jeg skulle ønske jeg også klarte å være meg sjøl i større grad, sier han.

Myggen går for tida skadd. For første gang i karrieren har han kjenning med en strekk på baksiden av låret. Han blir smigret når han hører at Hoseths setter ham i samme lagdel som Maradona.

- Det er et kjempekompliment fra en såpass god fotballspiller som Hoseth.

- Hvordan føles det å være idolisert av spillere som sjøl er aktuelle for A-landslaget?

- He-he. Jeg føler meg gammal nå.

Kan bli stor

Mykland tror Hoseth kan bli så god han vil:

- Han har potensial til å bli virkelig stor. Han har et utrolig bra venstrebein, bra teknikk, bra driv og bra fotballhjerne. Han er 23 år, og den fasen han er inne i nå, er jævlig viktig. Det er nå han skal ta steget for å komme videre. Og det ser det jo ut som han kan klare.

Erik Mykland følger Norges kamper på TV.

- De har fått en bra start. Det ser ut til at de spiller med de samme prinsippene. Men nå har de lagt om til to angripere. Det gir jo litt mer trykk, og som tilskuer blir det jo litt mer spennende å se på når de ligger høyere på banen, sier Myggen.

Bortsett fra at han opplever et konstant mas om billetter til kampen, har han ikke noe særlig å si om skjebnekampen Danmark- Norge i Idrætsparken 7. juni.

- Men det er klart at Norge har en sjanse, sier Erik Mykland.

HJERTELIG MØTE: Magne Hoseth (t.v.) og Erik Mykland var fulle av beundring overfor hverandre da de møttes i forbindelse med treningskampen mellom FC København og Molde i går.
TAP: Molde kom til kort mot FC København i gårsdagens treningskamp og tapte 1- 0.
STOR: Argentinske Maradona er en av verdens beste spillere gjennom tidene.