Magnus (13) ble stormester i sjakk

- En utrolig prestasjon, sier Simen Agdestein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

13-åringen behøvde bare å spille uavgjort - remis - i partiet mot den 18 år eldre Alexei Fedorov, for å sikre seg stormestertittelen. Fedorov er ranket på andreplass i Hviterussland.

- Dette er en utrolig prestasjon. Han har vært med i fire turneringer og er nå blant de 20 beste i verden. Magnus er med i verdenseliten nå, sier trener og stormester Simen Agdestein til NTB.

Agdestein ble selv stormester da han var 18 år og vet hva som ligger foran 13-åringen. Likevel er han imponert over det høye nivået som 13-åringen ligger på.

- Stormesterkravet henger veldig høyt. Magnus innfrir kravet med stor margin. Han kan tape i siste runde i turneringen og likevel innfri kravet, sier Agdestein.

Siste parti i turneringen i Dubai spilles i morgen.

Nest yngst

Etter bare 17 trekk i det åttende partiet i Dubai Open ble partene enige om å avslutte spillet med remis. Da hadde begge tre offiserer, men Magnus Carlsen hadde en bonde mer enn motstanderen. Resultatet kvalifiserte han for stormestertittelen.

Sergej Karjakin fra Ukraina ble verdens yngste stormester gjennom tidene da han i 2002 vant tittelen 12 år og sju måneder gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer