Magnus (17) klar for semifinalen i sjakk-VM

- Største i norsk idrett siden Vebjørn Rodal i OL-96.

(Dagbladet.no):  Det norske supertalentet Magnus Carlsen blir dårligst nummer fire i VM i sjakk. I dag ble 17-åringen fra Bærum klar for semfinalen i skiskytterbyen Khanty-Mansyisk i Sibiri etter remis i det andre partiet mot  Ivan Cheparinov fra Bulgaria.

- Det er den største prestasjonen i norsk idrett siden Vebjørn Rodal i Atlanta i 1996. OL-gullet hans på 800 meter er større, men dette kan måle seg med andre prestasjoner. Husk at det er mange millioner som satser på sjakk over hele verden, sier en entusiastisk generalsekretær Dag Danielsen i Norges Sjakkforbund til Dagbladet.no.

- Sjakkens Mozart

Han regner seg som en mer enn middels oppdatert sportsentuasiast - og stikker haka fram om talentet som New York Times har kalt for «sjakkens Mozart».

Magnus Carlsen møter søndag og mandag amerikaneren Gata Kamskij i semifinalen. Begge sto på delt 17. plass med 2714 poeng på siste offisielle utgave av verdensrankingen   i sjakk fra oktober.  

Omspill for superstjernen

Alexy Shirov fra Spania er klar for den andre semifinalen. Hans motstander blir først klar lørdag etter et parti hurtigsjakk mellom Sergej Karjakin fra Ukraina og Aleksejev fra Russland.

Magnus Carlsen fra Lommedalen og Bærum til tross - 18 år gamler Karjakin har status som sjakkens aller største unge stjerne på den internasjonale sjakkhimmelen.

 KLAR VM-SEMFINALE:  Sjakktalenter Magnus Carlsen (17) ble i dag klar for VM-semifinale i sjakk i Sibir - her fra en oppvisning i Oslo i oktober. Foto: Kyrre Lien, Scanpix.
KLAR VM-SEMFINALE: Sjakktalenter Magnus Carlsen (17) ble i dag klar for VM-semifinale i sjakk i Sibir - her fra en oppvisning i Oslo i oktober. Foto: Kyrre Lien, Scanpix. Vis mer