Magnus (18) skrev sjakk-historie i natt

- Han er den nye kongen av sjakk.

BRØT BARRIERE: I natt toppet Magnus Carlsen suksessturneringen i Kina med å bli den suverent yngste sjakkspilleren i verden over 2800 ratingpoeng. Foto: YUEFENG/SCANPIX
BRØT BARRIERE: I natt toppet Magnus Carlsen suksessturneringen i Kina med å bli den suverent yngste sjakkspilleren i verden over 2800 ratingpoeng. Foto: YUEFENG/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no) Allerede i går sikret Magnus Carlsen (18) seg seieren i Grand Slam-turneringen i Kina. Unggutten har imponert voldsomt, og den største spenningen i natt var egentlig bare knyttet til én ting.

Ville han klare å komme seg over den magiske 2800-grensa?

Aldri tidligere har en så ung spiller klart å få 2800 ratingpoeng, men Magnus brøt nok en barriere i natt - da han gjennom seieren mot russiske Dmitrij Jakovenko klarte dette.

Magnus endte turneringen med en ratingprestasjon som tilsvarer 3002 poeng - noe som er fantastisk høyt. Og akkurat i dag så er den uoffisielle ratingen hans 2801 poeng.  2. plass på verdensrankingenRatingen regnes ut ved en formel som vektlegger hvor god motstanderen er og hvordan man scorer poeng.

Bare fire spillere har vært over denne grensa før Magnus Carlsen: Carlsens trener Garry Kasparov, Vladimir Kramnik (var tidligere yngstemann, siden han passerte grensa som 25-åring), Veselin Topalov og Vishy Anand.

Magnus spilte med hvite brikker i Nanjing i natt, noe som er en stor fordel - siden han da har første trekk. Partiet varte i drøyt to timer og turneringsseieren gjør at 18-åringen kan innkassere rundt 700 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer