Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trav:

Magnus (20) kan bli Norges neste stjernekusk

- Får enorm fart på hestene med små midler.

GOD: Norsk trav har vært uten internasjonale superkusker siden Ulf Thoresen. Nå får Magnus Teien Gundersen (20) fram superlativene og troen på framtiden.
&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix</span>
GOD: Norsk trav har vært uten internasjonale superkusker siden Ulf Thoresen. Nå får Magnus Teien Gundersen (20) fram superlativene og troen på framtiden.  Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk trav har vært uten internasjonale superkusker siden Ulf Thoresen. Nå får Magnus Teien Gundersen (20) fram superlativene og troen på framtiden.

Lørdag kjører Gundersen for nok en seier i V75-omgangen på Biri. Blant dem som hyller ham er den profilerte fotballeksperten Morten Langli.

– Magnus er den som ligner mest på Europas beste kusk, Björn Goop. Han er frekk, uforutsigbar og får enorm fart på hestene med små midler, sier Langli til Equus.

Han eier flere travhester og oppdaget tidlig talentet til 20-åringen som har pulverisert alt av rekorder i sin aldersgruppe:

* Vant sitt andre løp som 16-åring

* Ble historisk da han vant Kriteriet som 18-åring

* Passerte 100 seirer før fylte 20 år

* Har allerede kjørt inn 10 millioner

* Har vunnet nest flest V75-løp i Norge i år

Ambisiøs og frekk

Faren Geir Vegard Gundersen står med 2570 seirer i kuskekarrieren. Så opplæringen er det ikke noe i veien med for junior.

– Magnus er ambisiøs. Og frekk i banen. Han har alt som skal til for å bli den internasjonale profilen som norsk travsport sårt behøver, sier Langli.

Å ta opp arven etter historiens beste travkusk er ikke enkelt. Ulf Thoresen vant fire VM for travkusker fra 1973 til 1981. Ingen har vært i nærheten verken før eller etter. Ulf døde allerede som 46-åring i 1992, men hadde da vunnet over 4000 løp og seiret i de fleste land som bedriver travsport.

– Alle har en drøm om å bli en internasjonal stjerne, men ingen norske har klart det på 25 år. Det er tøft, men jeg gir alt, sier Magnus Teien Gundersen til Equus.

Ambisjonene har allerede gitt ham en posisjon innen travet som andre utøvere har måttet kjempe for i 20 år. Og det er etablerte kusker i 40-årene han truer hegemoniet til.

Likevel har 20-åringen fått fotfeste i markedet og kjører for de største trenerne og hesteeierne.

Seierstro på Biri

Konkurransen er tøff, og det gis ingenting gratis. Skal du hevde deg, må du ha spisse skuldre og få kjøre gode hester. Uten det siste er det håpløst. En Golf kjører ikke fra en Ferrari uansett hvem som sitter bak.

Mandag skal Gundersen kjøre løp i Oslo på dagtid og i Trondheim på kvelden. Men før det skal han vinne V75-løp på Biri, som er ukas høydepunkt. Og 20-åringen kjører en av favorittene.

– Thai Bakery i V75-3 har jeg god tro på. Hun er rask ut, og planen er å lede fra start til mål, sier Gundersen. På lang sikt er planen å bli verdens beste travkusk.

(NTB)