Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-kampen mellom Carlsen og Caruana

- Magnus albuet meg i skrittet

Det går hardt for seg når Magnus Carlsen entrer idrettsbanen, forteller sjakkstjerne.

VM: Magnus Carlsen spiller det siste VM-partiet mot Fabiano Caruana mandag. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
VM: Magnus Carlsen spiller det siste VM-partiet mot Fabiano Caruana mandag. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte stor oppsikt da Magnus Carlsen trappet opp med blåveis, sting og plaster over øyet forrige uke.

Det ble spekulert i hvilke konsekvenser det kunne ha for prestasjonene til sjakkstjerna, og etter hvert kom det også klarhet i hvordan i all verden han hadde blitt skadet midt i VM-kampen.

På fridagen spilte Carlsen fotball og på motstanderlaget befant NRKs Emil Gukild seg. De to stanget sammen ved et uhell og dagen etter kom de begge med tydelige merker til sjakkarenaen.

Carlsen liker å holde seg fysisk aktiv, og har vært involvert i sammenstøt på idrettsbanen tidligere også. Det kunne en annen av verdens beste sjakkspillere nylig fortelle.

- Måtte komme meg unna

Under sjakk-VM kan du følge hvert parti i Dagbladets sjakkstudio. I samarbeid med det anerkjente sjakknettstedet Chess24.com gir Dagbladet deg de beste analysene, og det er ingen hvem som helst som kommenterer kampene.

Verdens 9.- og 21. beste sjakkspillere, Alexander Grischuk og Peter Svidler, følger hvert trekk med argusøyne, og kommer med skarpe observasjoner om hva som egentlig foregår på brettet.

Og det var her Grischuk fortalte om en humoristisk episode mellom han og Carlsen på basketballbanen.

- Han spilte ganske bra, løp og hadde god utholdenhet, men basketballferdighetene hans var ikke så gode, innledet russeren, mens Svidler og verdensfemmeren, Anish Giri, hørte på historien.

Grishuk og Carlsen spilte basket sammen under Norway Chess for tre år siden, men på hvert sitt lag. Verdenseneren skulle drible seg forbi Grischuk, og det var da det gikk galt.

- Jeg er høyere og tyngre enn ham, så han kunne praktisk talt ikke gjøre noen som helst ting. Så han sto med skuldra mot meg, og prøvde å finne en vei gjennom, men så albuet han meg i skrittet. Da måtte jeg komme meg unna og han scoret, fortalte russeren til latter fra Svidler og Giri.

Kan bli armageddon

Carlsen og Fabiano Caruana møtes til det siste av 12 VM-partier mandag ettermiddag. Så langt har de to sjakkgeniene bare spilt remis, og stillingen er derfor helt lik.

Det tiende partiet har av flere blitt kalt det beste VM-partiet i sjakkhistorien, men selv om begge vartet opp med flere fantastiske trekk, endte det til slutt remis igjen.

I det ellevte partiet hadde Carlsen hvite brikker for siste gang, men Caruana holdt stand.

- Han har vært svært godt forberedt og jeg har ikke fått til mye med hvite brikker, det er de kalde, harde faktaene, sa Carlsen etter partiet.

Om det skulle bli remis i det 12. partiet skal de to spille hurtigsjakk, lynsjakk og armageddon for å kåre en endelig vinner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!